banner_990x90_EFE (1)

Alexis Marí (C’s): “El president, a part de demanar un finançament més just, ha de gestionar millor i quadrar els comptes”

València Noticies | Redacció.- El síndic de Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes, Alexis Marí, ha assegurat que “el president de la Generalitat, a part de demanar un finançament més just per a la Comunitat Valenciana, ha de gestionar millor els recursos i quadrar els comptes”. Després de reunir-se en el Palau de la Generalitat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, Marí ha insistit en “el suport de C’s per a reclamar una reforma del sistema de finançament autonòmic, ja que és un fet fora de tot dubte que la Comunitat Valenciana està infrafinanciada”, però ha destacat que esta reclamació “ha d’anar acompanyada de bona gestió”.

Ximo Puig y Alexis Marí.
image-353052

“A més de demanar el que és just i d’intentar asseure a setze Comunitats Autònomes en una taula per a parlar del sistema de finançament, Puig ha d’explicar què va a fer per a quadrar els comptes perquè el ministre d’Hisenda ofega cada vegada més”, ha manifestat Marí, al mateix temps que ha advocat per “aprimar l’Administració Pública per a estalviar en despesa supèrflua”. En aquest sentit, ha avançat que “C’s demanarà compareixences per a veure com s’està desenvolupant la auditoria que va reclamar per a analitzar on poden eliminar-se duplicitats i despeses supèrflues en la xarxa de fundacions i empreses que depenen de l’Administració Pública”.

Marí, que ha agraït la rebuda del president i ha destacat la cordialitat amb la qual s’ha produït la trobada, ha defensat també “la necessitat de començar a buidar de continguts les Diputacions, transferint unes competències a les conselleries i unes altres a les mancomunitats”. A més, segons ha assenyalat Marí, durant la reunió han tractat la qüestió nacionalista, sobre la qual ha assegurat que “C’s romandrà alerta a les possibles derives nacionalistes perquè és l’únic grup compromès amb ser un dic de contenció del nacionalisme”.

Puig y Marí tras la reunión mantenida esta mañana.
image-353053

Respecte a la sanitat, el portaveu de C’s ha explicat que el seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa per a “dur a terme una auditoria externa de la sanitat pública, igual que la que es va aprovar per a la concertada, amb l’objectiu de tenir un mapa clar i objectiu dels dos models”. Sobre aquest tema, ha criticat “els apriorismes per a anunciar la reversió dels concerts sanitaris” i ha apostat per “esperar a tenir les dades abans de prendre cap decisió”.

D’altra banda, sobre les negociacions per a formar de Govern nacional, Marí ha aprofitat per a incidir que “Podemos ha vingut a rebentar un pacte entre PSOE i C’s per a no aportar gens en positiu” i ha afegit que “el PP de Rajoy segueix amb el cap amagat, sense posicionar-se sobre els punts que hi ha sobre la taula”. En aquest sentit, Marí ha postil·lat que “l’immobilisme no és el que han votat els ciutadans” i ha recordat que C’s és “l’únic partit que ha mogut fitxa”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.