Alexis Marí: “Puig vol solucionar el problema financer per la via fàcil i a l’estile PP: pujant imposats”

València Noticies | Redacció.- “El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, vol solucionar el problema financer per la via més fàcil i a l’estile PP en 2012: pujant els impostos”. Amb aquestes paraules, ha lamentat el síndic de Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes, Alexis Marí, l’anunci del Consell d’augmentar els tributs el pròxim exercici. Per a Marí, “en lloc de castigar més als ciutadans amb una pujada d’impostos, el Consell ha de posar-se a treballar d’una vegada perquè hi haja més creixement econòmic, més ocupació i més riquesa i, així, es recapte més”.

Alexis Marí.
image-416673

“Incrementar el tram autonòmic de l’IRPF, per molt que siga a les rendes altes, no va a suposar un increment significatiu de la recaptació, i més tenint en compte que ja som de les Comunitats Autònomes que més alt tenen aquest tram”, ha explicat Marí, al mateix temps que ha subratllat que aquesta mesura “no és més que un pegat que no solucionarà gens”. El problema financer de la Comunitat Valenciana, segons ha manifestat, és tant de despeses, com d’ingressos, a causa de la infrafinanciació, per la qual cosa ha reclamat “un nou model més just”, però mentre, el Consell “ha de gestionar millor i retallar en despesa supèrflua”.

“El Consell torna a posar de manifest la seua falta d’idees acudint al recurs fàcil de pujar impostos. Ciutadans no va a permetre que les classes mitjanes i treballadores tornen a patir la mala gestió dels governs de PP i PSPV, quan el que els ciutadans necessiten és un marc tributari just i progressiu, en el qual la tolerància zero amb el frau fiscal siga la premissa bàsica”, ha assegurat. En aquest sentit, el síndic de C’s ha advocat per millorar la lluita contra el frau fiscal per a “recaptar més i millor” i ha lamentat que “no s’hagen augmentat els mitjans tècnics i humans per a combatre-ho”. “Cal simplificar els tributs perquè la seua gestió siga més senzilla i es deixe menys marge per al frau”, ha afegit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.