Amparo Marco presidirà la comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

L’alcaldessa destaca que un dels objectius d’aquest àrea és potenciar la policia de proximitat i treballar contra la violència de gènere

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut triada per a presidir una de les comissions de treball més importants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Es tracta de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana, que manté una estreta relació amb el Ministeri d’Interior i té com a objectiu general la promoció de mesures per a fomentar la convivència ciutadana en els municipis.

Ribó, Marco y Echávarri
image-264492

Marco ha mostrat la seua satisfacció en conèixer el seu nomenament, i ha assegurat que “és un honor representar a tots els alcaldes i alcaldesses del nostre país en un àrea en la qual s’aborden temes tan importants com l’ordenança de convivència ciutadana o la modificació de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat per a aclarir les competències municipals i incorporar el concepte de proximitat”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut destacar que, precisament, en l’àmbit de la proximitat, la Policia Local de Castelló compta amb una àmplia experiència en aquest àmbit reconeguda a nivell nacional i internacional, “la nostra Policia Local ha realitzat en els últims anys un gran esforç per a avançar cap a un model de policia de proximitat que faça de la seua força de seguretat un instrument que garantisca la seguretat pública amb la màxima satisfacció i compliment dels drets de la ciutadania. La seua labor està servint de model per a molts cossos policials que s’han fixat en la nostra policia local i en la seua experiència en la proximitat policial, la participació veïnal, els nous enfocaments en la relació amb la ciutadania i la mediació policial com a eina de treball”.

L’Àrea de Seguretat i Convivència Ciutadana també treballa en l’impuls del desenvolupament reglamentari de les Juntes Locals de Seguretat i dels Consells Locals de Seguretat; promou el desenvolupament de l’actuació de la policia municipal en les seues funcions de policia judicial i la reglamentació de les mancomunitats de policies locals; desenvolupa mesures eficaces de protecció integral contra la violència de gènere en l’aspecte policial; col·labora amb la resta de les Administracions en actuacions i plans que promoguen la seguretat vial.

La FEMP és l’associació d’entitats locals d’àmbit estatal amb major implantació, agrupa ajuntaments, diputacions, consells i cabildos Insulars, en total 7.324, que representen més el 90% dels governs locals espanyols.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.