BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Aprovada una nova línia de finançament per als projectes de memòria històrica

València Notícies | Redacció.- Els Ajuntaments, familiars i entitats sense ànim de lucre podran beneficiar-se d’una nova línia d’ajudes per a reparar a les víctimes de la repressió franquista. La Diputació de València, a través de l’àrea de Memòria Històrica, ha aprovat ahir en junta de govern la resolució de la partida prevista per al 2017, a més d’una nova convocatòria de 300.000 euros, la segona d’enguany, amb l’objectiu de donar resposta a l’alta demanda generada.

“Hem llançat una segona injecció d’ajudes perquè vam desbordar totes les previsions en la primera convocatòria. Açò demostra la demanda que hi ha en la societat valenciana per a obtindre veritat, justícia i reparació per a les víctimes del feixisme”, ha explicat la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo.La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo.

Amb aquesta primera línia de finançament per als projectes desenvolupats en 2017, s’han concedit un total de 233.000 euros. Concretament, les entitats locals han rebut una injecció de 83.000 euros per al desenvolupament d’actuacions com la instal·lació de memorials commemoratius a Chiva, la retirada de símbols d’exaltació franquista a Xirivella o Chelva, l’erecció d’un monòlit a la reconciliació en el municipi d’Alberic o la posada en valor de les trinxeres de la Guerra Civil al terme d’Alcublas, entre altres.

D’altra banda, la partida destinada a associacions ha atorgat 150.000 euros per a l’excavació i exhumació de la fossa 22 del cementeri de Paterna, sol·licitada per l’Associació per la Memòria Històrica de Carlet, i la segona fase de la 113; aquesta última constitueix la fossa més gran exhumada de la Comunitat Valenciana, en la qual s’han recuperat fins ara 49 cossos.

A més, davant la gran quantitat de sol·licituds, l’àrea liderada per la diputada Rosa Pérez Garijo ha impulsat una modificació de crèdit amb una segona convocatòria d’ajudes. La xifra ascendeix a 300.000 euros, dels quals la Corporació provincial estima proporcionar la meitat de la quantia per als ajuntaments i la resta per a famílies i institucions sense ànim de lucre que ho sol·liciten.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.