banner_990x90_EFE (1)

Benestar Social inicia l’Escola d’Acolliment amb 28 participants de 8 països diferents

José Luis López_Escola d' class=
image-242652
El regidor José Luis López destaca que aquesta iniciativa “suposa un instrument per a afavorir la integració i la convivència”

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha inaugurat una nova edició de l’Escola d’Acolliment, una eina bàsica per a aconseguir un acolliment efectiu de les persones que arriben a la ciutat, afavorir la seua integració i la convivència. López ha destacat que l’aquesta activitat “avala el nostre compromís com a ciutat integrada en la Xarxa Europea de Ciutats Interculturals a més de ser un programa de voluntariat que garanteix als nous ciutadans i ciutadanes el coneixement dels valors democràtics, l’estructura política i la cultura de la Comunitat Valenciana o la diversitat cultural com a instrument necessari per a dotar d’autonomia per a exercir plenament la ciutadania”.

Les dades avalen la necessitat de seguir apostant *porr aquesta iniciativa. En aquesta nova edició s’han inscrit 28 persones procedents de vuit països diferents, com el Marroc, Algèria, Ucraïna, Colòmbia o Cuba. Aquestes Escoles d’Acolliment, amb una durada de 40 hores lectives que s’estendrà fins al 30 d’octubre, “són un programa de voluntariat possible gràcies a la implicació del personal de l’Agència de Mediació per a la Integració i Convivència Social (AMICS), que fan un treball encomiable”.

Garantir el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica, els drets i deures, l’estructura política, la cultura, els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, la diversitat cultural… són alguns dels continguts bàsics que s’aborden. “Però a Castelló hem volgut fer un pas més i hem introduït aspectes que també considerem fonamentals per a la convivència, com són la violència en l’àmbit familiar, les forces i cossos de seguretat de l’Estat i l’Ordenança Municipal de Convivència”, ha afegit el regidor de Benestar Social. Aquestes matèries “les imparteix l’Equip d’Atenció a Immigrants i la Policia Local, als quals també donem les gràcies”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.