Simó aposta per racionalitzar recursos, millorar els serveis públics i la mobilitat sostenible

Rafa Simó Balanç Regidoria
image-242659
El regidor d’Ordenació del Territori anuncia major obertura en les contractacions, una oficia integrada d’atenció al públic i l’exempció del pagament d’ocupació de via pública a les ONG

El regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafa Simó, ha presentat hui la radiografia global de la situació amb la qual es va trobar en l’àrea en prendre possessió del càrrec. Simó ha lamentat “la discrecionalitat, la manca de transparència i els incompliments de contractes” per part de l’anterior govern del PP a més de “deixar una capital sense un pla general d’ordenació urbana, la qual cosa dificulta la creació d’oportunitats per a generar riquesa i ocupació”.

Simó ha detallat que no s’havien redactat els projectes de les inversions financerament sostenibles, “que després del treball a contrarellotge dels tècnics permetrà executar 16 projectes per valor de 3,4 milions d’euros”. A més, “ens hem trobat amb que era habitual el pagament amb objecció de factures per valor de 720.000 euros anuals, amb una contractació d’obres menors i serveis molt millorable, problemes en la tramitació de llicències d’obres i activitats o amb la concessió de més del doble de targetes d’estacionament en zona verda concedides fora del previst en el contracte”.

Davant d’aquesta situació, ha anunciat una nova política guiada per “la racionalització de recursos, la millora dels serveis públics i l’atenció ciutadana, l’aposta pel transport públic i l’ús de la bicicleta i un PGOU que atenga les necessitats de la ciutadania i done seguretat legal a les empreses que vulguen invertir en la ciutat”, ha defensat Simó.

El regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat ha explicat que ja s’ha millorat l’obertura de les contractacions d’obres menors convidant a cinc empreses en comptes de tres per a “afavorir les oportunitats, la competència i, per tant, millorar la qualitat dels serveis que es presten”. En aquest sentit, ha animat a totes les empreses al fet que s’inscriguen en l’apartat web de perfil del contractant per a poder sumar-se a aquests processos negociats d’obres menors i serveis.

A més, es va a implantar una oficina integrada d’atenció al públic en la planta baixa de l’edifici Quatre Cantons on la ciutadania puga tramitar al moment les llicències d’activitats i d’obres amb l’ajuda in situdels tècnics municipals i també es va a revisar contractes per a millorar serveis com el de la neteja viària.

“Aquest govern municipal també va a acabar amb la discrecionalitat i el incompliment en la concessió de llicències d’ocupació de la via pública. Ja s’està treballant per a modificar l’ordenança per tal que, per exemple, les associacions sense ànim de lucre queden exemptes del pagament”, ha dit. Respecte a l’aparcament per a residents en zona verda, l’edil Rafa Simó ha lamentat que “es concediren més del doble de les targetes previstes en el contracte” pel que ha anunciat que en la renovació d’aquestes targetes a la fi d’any “es van a aplicar els criteris fixats per contracte, pel que no es renovaran aquelles que no complisquen amb aquests requisits”.

Quant al planejament urbanístic, Simó ha recordat que “s’està treballant per a tenir aprovat el nou Pla General al més aviat possible” i que s’està avançant en cinc projectes complementaris com són el catàleg arqueològic, catàleg de patrimoni arquitectònic, el pla de mobilitat urbana sostenible, l’estudi de paisatge i l’estudi ambiental i territorial estratègic.

En l’àmbit de la mobilitat, ha recordat que només accedir al govern es va millorar el servei de llançadores entre el TRAM i la platja a més de millorar la freqüència del TRAM amb un vehicle més. Simó ha afegit que s’ha traslladat a la Conselleria la possibilitat que el TRAM arribe a la platja sense transbordament i que se situe una nova parada en La Farola.

El treball se centra ara en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que està en fase d’adjudicació i que incorporarà un Pla de Seguretat Vial. “Aquest pla comptarà amb la participació ciutadana, per açò s’ha convocat el Fòrum de Mobilitat per a aquest dijous”. Simó ha avançat que els punts bàsics del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible seran la millora del servei de transport públic i l’aposta per l’ús de la bicicleta”.

En aquest punt, el regidor ha incidit que es reprendrà el treball per a elaborar el Pla Director de la Bicicleta “que es trobava totalment aparcat i que marca les línies estratègiques de l’ús de la bicicleta en tota la ciutat amb especial atenció a la connexió de carrils bici” a més de *promocer facilitats en el pagament com l’exempció per a les persones en desocupació o en risc d’exclusió social a més d’introduir el pagament amb mòbil per al transport Públic i el BiciCas.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.