Benicarló cedeix material etnològic per al rodatge de la sèrie ‘Joc de Trons’

  romanessantacandida2015jdtLa Regidoria de Cultura ha cedit 20 peces procedents de la casa museu de de Santa Càndida com a part del decorat de la sèrie Joc de Trons que s’està gravant aquests dies a Peníscola. Entre el material cedit hi ha brasers, romanes, peces d’un molí d’oli, garbells o porgadores de blat, entre d’altres.

L’empresa Tronos Fresco 2015 SL, encarregada de la producció a Espanya de la sèrie de televisió Joc de Trons, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Benicarló la cessió de diverses peces exposades a la Casa Tradicional de Santa Càndida per a ambientar els decorats de la sèrie que s’està enregistrant a Peníscola. Després de diverses visites a la casa museu, l’empresa ha demanat la cessió de 20 peces, entre les quals hi ha brasers, romanes, garbells, torns, peces d’un molí d’oli antic, porgadores de blat i diversos arreus de llaurar, entre d’altres.

El material servirà per al rodatge de la sèrie fins al dia 6 d’octubre. Les imatges del set de rodatge amb el material cedit es difondran després de l’estrena la sisena temporada, prevista per a l’abril de 2016, ja que ara per ara no està permès difondre imatges per tal d’evitar la filtració d’informació sobre el contingut dels nous episodis.


Les peces es podran veure novament en el seu emplaçament habitual de la casa museu del Carrer de Santa Càndida un cop finalitzada la cessió.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, valora positivament la cessió, «que posa en valor i dóna a conèixer el ric patrimoni cultural de Benicarló i els importants espais expositius amb els que compta la nostra ciutat».

L’empresa s’ha fet responsable de la conservació del material cedit durant el rodatge i ha agraït a la Regidoria de Cultura la seua col·laboració.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.