Bienestar Social crea criteris objectius per a accedir a la residència municipal

València Noticies | Redacció.- La Regidoria de Benestar Social ha creat una llista de criteris objectius per a avaluar les sol·licituds d’ingrés en la residència Vall de la Ballestera-La Nostra Casa.

La regidora Consol Castillo ha dit que d’esta manera “es regularitza una situació anòmala que s’havia produït en els governs del Partit Popular, i ara el govern municipal introduïx la transparència i l’avaluació objectiva”.

Tal com ha explicat Castillo, la mesura evita “la possible discrecionalitat a l’hora de donar places públiques en la residència de persones amb discapacitat intel·lectual i establix uns ítems amb els quals poder avaluar d’una manera seriosa i professional totes les sol·licituds d’ingrés que arriben a la residència”.

Consol Castillo.
image-398946

El grau de dependència o discapacitat, la situació econòmica (prenent com a base l’indicador IPREM), la situació sociofamiliar (situacions d’orfandat, família monoparental o patir situacions de maltractament), la situació de salut (tant física com mental) o aspectes com no tindre habitatge o viure en infrahabitatges són aspectes que a partir d’ara es tindran en compte a l’hora d’avaluar l’entrada en la residència.

D’altra banda, cal recordar que el passat mes de maig Castillo va acordar amb la Generalitat la cessió gradual de les places d’esta residència, que actualment se sufraga íntegrament des de l’Ajuntament amb 2,5 milions d’euros a l’any, quan es tracta d’un servici que és competència de la Conselleria.

En referència a esta situació, Castillo ha comentat que “això ha fet que durant els anys del Partit Popular s’hagen dedicat molts recursos a servicis que corresponien a la Generalitat i, en canvi, s’hagen abandonat col·lectius que sí que depenen de l’Ajuntament i que no tenien cap instal·lació on ser atesos”.

No obstant això, mentre la Generalitat assumix de manera total la gestió de la residència Vall de la Ballestera – La Nostra Casa, Castillo ha decidit crear estos criteris de valoració de les sol·licituds de plaça i ingrés per a este recurs destinat a un sector especialment vulnerable, com ho són les persones amb discapacitat intel·lectual, de manera que s’ha posat fi a “un buit legal”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.