Brancal: “La comissió deu aclarir si les calúmnies de Macián són suficients perquè algú deixe les seues responsabilitats”

Ali-BrancalLa vicealcaldessa ha demanat, motu proprio, que s’inicie el procediment per a determinar si escau l’aplicació del Codi de Bon Govern sobre la seua persona 


Castelló de la Plana, 

La vicealcaldessa i regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha presentat aquest matí una petició formal a la Comissió Plenària de Govern Obert i Participació per la qual sol·licita, motu proprio, que s’inicien els tràmits establits en el Codi de Bon Govern per a determinar si escau o no l’aplicació d’aquest en la seua persona. 


Brancal ha fet aquest pas davant la utilització mediàtica i electoralista d’aquest codi per part d’alguns dels partits que conformen la corporació municipal de Castelló. Així, ha demanat a la comissió competent que, abans de començar el procediment reglat en el Codi de Bon Govern, òbriga un període d’informació prèvia. D’aquesta manera, tots els membres de la comissió disposarien de la mateixa informació i podrien conéixer les circumstàncies del cas concret per a determinar la conveniència o no d’emprar el codi, tal com marca el punt 4 del procediment d’aplicació d’aquest. La vicealcaldessa entén que així “totes les parts interessades podran aportar la documentació que consideren oportuna per a dirimir sobre la meua petició”. 
 

La vicealcaldessa ha sigut clara i, enfront de les acusacions interessades i l’estratègia electoralista dels que no aportaven cap documentació ni sol·licitaven la resolució d’aquest dilema en la comissió corresponent, ella mateixa ha demanat que s’inicie una consulta. Aquesta, segons Brancal, “ha d’aclarir si les meres acusacions d’un regidor de l’oposició basant-se en proves que no solament no s’han admés, sinó que estan sent qüestionades, és motiu suficient per a fer abandonar a qualsevol regidor de govern de les seues responsabilitats”. A més, Brancal ha recordat que allò al que s’enfronta és a les “acusacions malintencionades basades en proves manipulades i amagades durant quatre anys d’un particular. Ningú hauria d’apartar-se de les seues responsabilitats de govern per les calúmnies d’un personatge com el senyor Pérez”. 

 

Brancal ha volgut aclarir que “si algú considera que s’ha d’aplicar el Codi de Bon Govern, la seua obligació és dirigir-se a la comissió plenària i aportar la documentació i els arguments que ho acrediten, i açò no ho ha fet cap partit. Al contrari, alguns han volgut utilitzar altres mitjans per a exigir allò que eren incapaços de defensar en la comissió que correspon”.L’edil també ha volgut recordar que “fins i tot l’informe de la secretària del Ple indica que el lloc on tractar el cas és la comissió plenària. No obstant això, cap partit ha pres la iniciativa de sol·licitar-ho formalment. Mentrestant, s’han dedicat a demanar la meua dimissió en llocs on no correspon. Açò constata que, darrere de les peticions de dimissió, no hi ha cap altre interés que el d’una estratègia pensada en clau electoralista”.


Brancal ha manifestat que “confie que tots els grups polítics voten per unanimitat començar el procediment de consulta, col·laboren en la comissió i seguisquen els principis del Codi de Bon Govern, atenint-se especialment al deure de reserva que ha de marcar el procediment”.


Finalment, la vicealcaldessa ha manifestat que “la transparència i bon govern han de ser valors comuns que guien la nostra acció i no una arma electoralista. La utilització de la justícia i les institucions amb interés partidista només demostra fins a quin punt la vella política que només busca ocupar cadires està present en les nostres institucions. La transparència no és el mateix que l’exhibicionisme i els linxaments mediàtics, sinó una nova ètica en les institucions, després que la corrupció sistèmica va fer desaparéixer qualsevol senyal de moralitat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.