Cap menor de València que ho necessite es va a quedar sense l’ajuda que garantisca la seu alimentació durant l’estiu

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament ha aprovat este matí una partida de 250.000 euros per a atendre la despesa que suposen les ajudes d’alimentació durant el període no escolar, de juliol a setembre, dins dels programes d’atenció a menors en situació de risc o vulnerabilitat. Jordi Peris ha assenyalat que cap xiquet que ho necessite es va a quedar sense aquesta ajuda canalitzada a través dels Centres Municipals de Serveis Socials. El regidor ha informat també de l’aprovació d’una altra partida de 228.000 per a ajudes de material escolar del curs 2015-2016 i una tercera de 841.500 euros per a ajudes de menjador el pròxim curs.

Respecte a les d’este estiu, Peris ha assenyalat que “són ajudes destinades a menors empadronats a València, escolaritzats tant en infantil com en primària o secundària, i els criteris de concessió fan referència a situacions de desocupació per part de les famílies, deteriorament econòmica produïda per l’absència d’un dels progenitors o falta d’atenció als menors a causa de malaltia de les persones que els atenen”.

Jordi Peris,
image-404092

La partida per a atendre esta despesa ascendeix a 250.000 euros, i l’eina per a fer arribar les ajudes als seus destinataris són els centres municipals de serveis socials, “perquè van a arribar a tots aquells menors identificats en els centres per estar en una situació de risc o vulnerabilitat”. Peris ha explicat que “en el cas que un xiquet estiga participant en una activitat educativa organitzada per l’Ajuntament, les ajudes vindran a cobrir les despeses de menjador, i en el cas d’aquells menors que no estan participant en activitats educatives municipals, la qual cosa es farà és suplementar automàticament l’ajuda que aqueixa família rep per part de l’Ajuntament”.

Eeixa articulació a través dels centres municipals de les ajudes es fa d’ofici. ”Tots els menors que estan identificats per una situació de vulnerabilitat i risc rebran aquestes ajudes automàticament. Podem garantir que cap menor d’aquesta ciutat a quedar sense l’ajuda que garantisca la seua alimentació durant el període estival”

Material escolar

No ha sigut l’única partida per a ajudes escolars aprovada hui, ja que també s’ha acordat destinar 228.000 euros a abonar ajudes per a material escolar corresponents al curs 2015-2016, de les quals van a ser beneficiaris un total de 2.673 xiquetes i xiquets de segon cicle d’ensenyament infantil. La quantia mitjana de l’ajuda és de 97 euros per beneficiari. Poden accedir a estes ajudes aquelles famílies que perceben uns ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional. Està previst que el pagament puga començar en el termini aproximat de deu dies, segons ha dit Jordi Peris.

Igualment s’ha aprovat una partida que ascendeix a 841.500 euros dins de la convocatòria d’ajudes per a despeses de menjador en el pròxim curs 2016-2017.

Teatre El Musical

D’altra banda s’ha aprovat l’inici de l’expedient, amb caràcter d’urgència, per a cobrir la plaça de coordinador artístic del Teatre el Musical. La plaça es cobrirà pel període de dos anys amb possibilitat de pròrroga a un any més. “És un contracte que eixirà a concurs públic i serà una comissió especialitzada la que seleccionarà la persona més adequada per a exercir este càrrec en un teatre que és algo més que un teatre; un centre cultural que incloga activitats pròpies participatives i amb vinculació directa amb el barri del Cabañal perquè siga un element de revitalització.

Finalment, a proposta del Servei de Personal, s’ha aprovat el nomenament interí de deu inspectors d’obres i serveis, dos dels quals van a treballar en l’àmbit de la disciplina urbanística, dos més en el de la mobilitat, tres en inspecció municipal, un en manteniment d’infraestructures, un en residus sòlids i un en sanitat .”Amb esta contractació es vol compensar la falta de personal que hi ha en moltes de les àrees de l’ajuntament”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.