Carcaixent redueix un 15% el consum d’aigua a l’abastiment als últims dos anys

Els treballs de recerca de fuites i les inversions portades a terme en la millora de la xarxa d’aigua potable permeteixen estalviar 500.000 metres cúbics d’aigua als últims dos anys i disminueixen els costs de compra d’aigua a l’Ajuntament en més de 100.000 €.

 Tecnicos Grupo Aguas revisando red de agua

  • El municipi de la Ribera Alta estalvia en dos anys 500.000 metres cúbics d’aigua potable gràcies als treballs de l’Ajuntament i Global Omnium/Aguas de Valencia
  • L’Ajuntament de Carcaixent i Global Omnium/Aguas de Valencia han executat inversions a la xarxa superiors als 260.000 €, fonamentalment per a la sectorització del sistema de distribució
  • L’estalvi d’aigua evita sobre explotar els aqüífers i baixar les despeses de compra d’aigua de la potabilitzadora en més de 100.000 €

 

(Carcaixent, 12 de setembre de 2018) En dos anys l’abastiment de Carcaixent ha millorat un 15% l’eficiència de la seua xarxa d’aigua potable, que té una extensió de 87,5 kilòmetres, i ha possibilitat que es milloren les condicions d’explotació de l’aqüífer de la Serra de les Agulles, on es localitza el pou de la Font de la Parra.

 

 

 

Al disminuir les perdudes d’aigua per les fuites, l’Ajuntament necessita comprar menys aigua del Sistema en Alta de la Ribera, per tant a més a més dels beneficis mediambientals, afegim un important estalvi econòmic que als dos últims anys és de 114.000 €.

 

Aquestos objectius són possibles gràcies a les inversions realitzades als últims anys en la sectorització de la xarxa de producció i distribució per un import de 263.000 € i als treballs de recerca i reparació de les fuites localitzades.

 

A l’abastiment de Carcaixent existeixen 21 sectors hidràulics que generen cada dia 4.000 dades per a la seua anàlisis, i s’han reparat als últims dos exercicis 164 fuites d’aigua i revisat 201 kilòmetres de xarxa amb equips electroacústics.

 

A banda de les millores mediambientals i econòmiques cal destacar la conseqüència més positiva de la millora de l’eficiència, que no és altra que el baix contingut de nitrats a l’aigua que els veïns de Carcaixent tenen al seu abast, que és sense cap de dubte amb 4 mg/litre el més baix de la comarca.

 

L’aigua potable que els veïns de Carcaixent tenen al seu abast, és d’una gran qualitat pel baix contingut de nitrats i per l’optimització de l’aigua provenint del Pou de la Font de la Parra, que té una qualitat excepcional.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.