Carles Mulet (Compromís): “Amb el transport metropolità de València i RTVV, Montoro està demostrant deslleialtat amb el nostre poble”

 

muletcompareix
image-428239
Compromís lamenta que una formació antivalenciana com el PP puga estar una legislatura més al capdavant del Govern

 

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete, rubricaran pròximament un nou bloc de preguntes després que el ministre en funcions, Cristóbal Montoro, haja anunciat que no pensa atendre la petició del Govern valencià d’incloure una partida d’almenys 38 milions d’euros per al transport metropolità de l’àrea de València. Aquesta àrea metropolitana comptabilitza 175 milions de viatgers a l’any i es troba en procés de crear una targeta única intel·ligent adaptada a les necessitats de cada ciutadà.

En els pressupostos de 2016, l’àrea metropolitana de Madrid va rebre 126 milions d’euros, 98 Barcelona i 25 Canàries, “cosa que se’ns nega a València, que seguirà estant marginada pel Partit Popular malgrat els esforços d’ajuntaments i Generalitat per garantir una millor mobilitat i tarifes a 1,7 milions de valencians“. Mulet ha recordat que “Montoro no va tenir altra ocurrència de demanar el tancament de l’EMT. Del seu subconscient afloren les seues ganes de frenar el nostre progrés com a poble, de discriminar-nos a la cua de finançament per habitant i de privar-nos de drets com tenir una corporació de mitjans públics o una empresa municipal de transports digna com la tenen altres autonomies, tot i la igualtat que argumenten amb la seua sagrada Constitució“, ha dit.

Comoromís ja va preguntar al setembre al Senat quin anava a ser el tracte que anaven a dispensar a la futura Autoritat Metropolitana del Transport de València i pels criteris que utilitzen per atorgar les subvencions de l’Estat. “Amb aquesta resposta ja tenim clar que el criteri és el sense-criteri i la discriminació. Podríem entendre que tot i les dimensions de València i la seua àrea metropolitana, València hagués rebut fins ara cap subvenció al respecte, però no ens cap al cap que l’Administració General de l’Estat es negue a estar i a finançar una proposta com la de la futura Autoritat Metropolitana del Transport”, ha afegit Mulet.

Compromís tractarà per la via dels pressupostos generals de l’Estat d’alterar aquesta tendència dels populars, fent veure la necessitat de deixar de perjudicar València per terra, mar i aire, millorant la seva xarxa ferroviària, inversions en carreteres i mobilitat de les persones.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.