Castelló adjudica la reforma integral del barri de Maestria per 1,4 milions d’euros

presentación remodelación barrio maestría (7)
image-447317
L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca el “canvi integral” que va a experimentar aquest barri i que servirà de model per a actuar en altres zones urbanes

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres de remodelació integral de l’entorn de Maestria per un import de 1.433.599,99 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 129.000 euros pel que fa a l’import de licitació inicial. Les obres, que realitzaran les empreses Becsa SAU i Jujosa SA en UTE, tindran un termini d’execució de 8 mesos. Aquesta actuació correspon a un dels projectes d’inversions financerament sostenibles de 2016.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per l’imminent inici de les obres i ha explicat que “aquesta remodelació integral afavorirà la recuperació de l’espai públic per als vianants”.”El Govern municipal té dipositada molta confiança en aquest projecte perquè suposarà un canvi de la fisonomia urbana i millorarà la qualitat de vida dels residents en la zona. Volem que servisca de model per a altres processos d’intervenció en zones urbanes degradades, que no han rebut l’atenció de l’Ajuntament en els últims anys”, ha subratllat Marco.

La primera edil també ha posat l’accent que aquesta actuació “no solament és significativa pel canvi que va a suposar a nivell de renovació urbana, sinó també pel foment de l’ocupació en col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral” gràcies a la inclusió de clàusules socials en la contractació d’aquests projectes. Així, en l’adjudicació s’ha afavorit la contractació de persones que es troben en situació de de desocupació de 3 mesos com a mínim, o bé siguen demandants de primera ocupació; persones amb discapacitat igual o superior al 33%; joves d’entre 18 i 25 anys; perceptors de rendes mínimes d’inserció; dones víctimes de violència masclista o persones sense llar, en procés d’acompanyament social per recursos públics.

Per la seua banda, el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat que aquesta remodelació integral de Maestría va a permetre engegar, per primera vegada a Castelló, un nou concepte de mobilitat que s’ha aplicat de manera pionera a Barcelona. “Es tracta del concepte de superilla, una proposta arreplegada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i a l’avantguarda de l’urbanisme més innovador, que persegueix minorar el tràfic de pas per l’interior de la zona d’actuació fomentant l’ús per part dels residents i dissenyar carrers més amables”, ha explicat Simó.
Les superilles preveuen eixos principals per a canalitzar el tràfic de pas, com la ronda Mijares, República Argentina, Pelayo i parc de l’Oest en el cas d’aquest àmbit d’actuació, mentre que els eixos transversals no permeten circular en el mateix sentit més de dues creus seguits. “Si rehabilitem els barris pensant en les persones, tindrem una ciutat per a la gent”, en paraules de Rafa Simó, qui ha destacat que aquesta actuació s’ha consensuat amb les associacions veïnals.

Detalls del projecte

L’àmbit de la intervenció està delimitat per l’avinguda del Parc de l’Oest, Ronda Mijares, carrer Pelayo i calle República Argentina i abasta els carrers Félix Breva, Lepanto, Jorge Juan, Barrachina, Arquitecte Ros, Vázquez Mella i la plaça Juan Bautista Porcar. En total, s’actuarà sobre una superfície aproximada de 67.500 metres quadrats.

La remodelació urbana integral inclou la renovació de les vies públiques amb un tractament pensat per a donar protagonisme al vianant enfront dels vehicles. Aquest objectiu s’aconsegueix a través d’un tractament de plataforma única similar al que existeix, per exemple, en el carrer Major, de manera que voreres i calçades estan al mateix nivell i l’asfaltat també té un tractament específic. A més, també es van a habilitar passos per als vianants amb rampa en voreres i passos de calçada; a reordenar l’espai públic per a racionalitzar la ubicació d’infraestructures, serveis i elements complementaris de la urbanització, ampliar els espais per als vianants, regularitzar el traçat de les calçades i plantar arbrat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.