Castelló agilitza les ajudes de lloguer i resol un 50% més de casos en cinc mesos

alcaldesa y edil josé luis lópez
image-379570
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i l’edil José Luis López destaquen que s’han concedit 374.190 euros en els 913 expedients resolts

L’aposta del Govern municipal per les polítiques socials s’ha traduït en una major agilitat en la concessió d’ajudes d’emergència social en el que va d’any i, especialment, en matèria de lloguer d’habitatges. “L’augment del pressupost i la contractació de més personal administratiu s’ha traduït en una major celeritat a l’hora de resoldre els expedients que beneficien directament a les famílies que pitjor ho estan passant en la nostra ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Fins al 24 de maig, segons ha apuntat Marco, s’han resolt un 50% més de casos que en el mateix període de 2015 “el que es tradueix que s’ha passat dels 243.670 euros concedits entre gener i maig de 2015 en ajudes per a lloguer als 374.190 d’enguany”. Quant al nombre de sol·licituds aprovades, s’han aconseguit les 913 en amb prou faenes cinc mesos, enfront de les 606 del mateix període l’any 2015.

 

“Aquestes dades reflecteixen el compromís del Govern amb les famílies que tenen dificultats per a arribar a final de mes, amb un increment del pressupost destinat a emergència social i amb la dotació de més personal que ajude a agilitar les tramitacions perquè les ajudes arriben amb major celeritat als qui ho necessiten”, ha afegit la primera edil.

 

Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, José Luis López, ha recordat que les prestacions per l’ús d’habitatge inclouen, a més del lloguer, el pla de lluita contra la pobresa energètica amb línies destinades a facilitar el pagament de l’aigua, l’electricitat i el gas. “L’actual Govern va apostar per signar convenis amb les empreses subministradores de serveis bàsics per a alleujar la situació que travessen moltes famílies en la nostra ciutat i aqueixa voluntat política s’ha traduït en quasi 200 famílies beneficiades entre gener i maig de 2016”.

 

En conjunt, sumant el lloguer i el pla de pobresa energètica, la Regidoria de Benestar Social ha resolt 1.104 ajudes en els cinc primers mesos d’any “que suposen un total de 398.822,85 euros concedits enfront dels 243.670 resolts en 2015”, ha destacat l’edil José Luis López. A més, “de forma excepcional també s’amplien períodes de concessió d’ajudes de lloguer i es poden ampliar els períodes a sis mesos per a casos cronificats amb ingressos invariables i impossibilitat d’inserció laboral, un fet que també permet guanyar en eficiència a l’hora de tramitar els expedients”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.