Castelló amplia el projecte pilot per a evitar l’oxidació de fanals pels orins de gossos

12-03-2017 pintura fanals 1La regidora Mary Carmen Ribera explica que es van a sanejar quasi mig centenar de lluminàries en el Grau i en el carrer Mestre Ripollés

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló ampliarà la prova pilot de pintura de fanals que repel·leixen els orins dels gossos i eviten així l’oxidació de les seues bases. La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que “es van a tractar quasi mig centenar de fanals en l’avinguda del Port, en el Grau, i en el carrer Mestre Ripollés, zones en les quals s’ha detectat que el desgast i la deterioració és major”.

Ribera ha concretat que es va a actuar sobre 15 fanals situats en l’avinguda del Port i 26 del carrer Mestre Ripollés. L’edil ha recordat que aquesta intervenció consisteix en l’ús d’una resina i una pintura de poliuretà que repel·leixen els orins de les mascotes per a evitar la deterioració que pateixen les bases dels fanals.

L’actuació s’executa en quatre fases: la primera consisteix en l’escatat i sanejat de la part inferior de les lluminàries, a continuació es forma una canaleta en el paviment i s’imprimeix antioxidant en la base metàl·lica, després es realitza un encofrat amb resina que evitarà la futura oxidació i, finalment, s’acaba amb la capa de pintura de poliuretà.

“És un forma de protecció dels fanals dels danys que ocasionen els orins dels cans i que esperem contribuïsca al seu manteniment d’una forma més duradora”, ha insistit l’edil Mary Carmen Ribera. No obstant açò, la regidora ha subratllat que la prevenció és la millor manera d’evitar la deterioració del mobiliari urbà. “Hem d’insistir que els propietaris i propietàries no han de deixar que les seues mascotes pixen en el mobiliari urbà, com puguen ser fanals o semàfors, ja que comporta una important despesa de manteniment. És millor que els acostumen al fet que utilitzen els escocells dels arbres o en la calçada al costat de les voreres perquè els carrers es baldegen amb assiduïtat”.

Ribera ha recordat que des de la Regidoria de Salut Pública s’ha impulsat la campanya de conscienciació Cusa de 2 per a una tinença responsable d’animals que inclou, entre unes altres, l’obligació d’arreplegar els excrements de les mascotes. A més, també ha apuntat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Va usar ha impulsat una campanya de passejos cívics en col·laboració amb una de les protectores de la ciutat “en la qual s’han donat consells pràctics sobre com guiar als gossos fins a les zones d’esplai caní i al compliment de les seues normes”.

Cal recordar que la primera fase d’aquesta prova pilot de regeneració, reparació i sanejament de fanals es va aplicar a la fi d’any al mig centenar de fanals en la Ronda i en la plaça Na Violant.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.