Castelló aprova el primer conveni de cessió d’habitatges amb una entitat financera

La regidora, Ali Brancal, aconsegueix que Cajamar pose pisos a la disposició de les famílies que formen part del llistat de Serveis Socials

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomdedéu, acompanyat de la regidora d’Habitatge, Ali Brancal, ha informat aquest matí en roda de premsa de l’aprovació del primer conveni de col·laboració amb una entitat financera, Cajamar, per a possibilitar l’accés a l’habitatge en règim de lloguer a persones que es troben en risc d’exclusió.

DSC_0667
image-311758

D’aquesta manera, es visualitza que les reunions mantingudes des de la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per la regidora Ali Brancal, han donat com a fruit la pròxima signatura d’aquest conveni. De fet, i com ha subratllat el vicealcalde “açò desmenteix totes les acusacions d’inacció que s’han emès contra el Govern i, especialment contra la regidora. El que passa és que criticar és gratis mentre que fer les coses bé, amb efectes jurídics, i que beneficien a les famílies té uns terminis. Açò no ha sigut fruit del treball d’una setmana, la regidora portava molt temps treballant en el tema”.
El conveni estableix que l’entitat bancària reserve una sèrie d’habitatges per a posar-los a la disposició de les famílies incloses en el llistat que Serveis Socials elabora per a l’accés a un habitatge social. Com ha explicat la regidora Ali Brancal, “les famílies que ocupen aquests habitatges no seran triades a l’atzar, sinó que seran persones que formen part del llistat de Serveis Socials. El barem es realitza a partir de totes les demandes rebudes en Serveis Socials, amb la documentació que aporta cada família i que acredita una sèrie de característiques que els fan estar més amunt o més a baix en aqueix llistat”.
A més, aquests habitatges seran posats a la disposició de les famílies en risc d’exclusió en règim de lloguer, “un lloguer reduït que variarà en funció de la disponibilitat econòmica de les famílies”, ha explicat Brancal. No obstant açò, el contracte d’arrendament es realitzarà entre l’entitat financera i les famílies, de manera que l’Ajuntament realitzarà la funció de mediador.
Cal destacar que és la primera vegada que una entitat financera posa habitatges de la seua propietat a la disposició de l’Ajuntament. A més, el conveni no arreplega cap contraprestació econòmica per part del Consistori amb l’entitat financera, sinó que seran els beneficiaris dels habitatges els que pagaran el lloguer a preu reduït directament al banc.
Finalment, des de la Regidoria d’Habitatge se seguiran mantenint reunions amb altres entitats financeres amb l’objecte d’oferir-los la possibilitat d’adscriure’s a aquest conveni. A més, l’Ajuntament s’ha compromès a incloure clàusules de caràcter social en les futures relacions amb entitats financeres, les quals seran requisit en la contractació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.