L’Ajuntament finança ‘La nostra ciutat, el teu refugi’ per a donar resposta a les necessitats de les persones refugiades

Valencia Noticias | Redacción.- El projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” donarà resposta a les necessitats de les persones refugiades que arriben a València, amb servicis que facilitaran el seu acolliment i atenció, i iniciatives que sensibilitzaran a empreses, entitats bancàries i agrupacions veïnals per a afavorir la seua inclusió social. Esta iniciativa, finançada per l’Ajuntament de València i desenvolupada per organitzacions d’atenció i acolliment de refugiats, també contempla ajudes puntuals extraordinàries i l’impuls d’accions formatives que faciliten la integració i inserció laboral d’estes persones.

El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha presentat ahir este projecte pioner en el Centre de Suport a la Immigració (CAI). “S’emmarca”, ha aclarit, “en el context de la declaració de València com a ciutat refugi, i pretén unir esforços per a facilitar la plena integració social de les persones sol·licitants de protecció internacional que vagen a residir a València i a convertir-se, d’esta manera, en nous veïns de la ciutat”.

200.000 euros es la cantidad que se ha destinado a impulsar y reforzar el trabajo de acogida, sensibilización e inclusión de las personas refugiadas.
image-311747

Roberto Jaramillo ha recordat que reubicar i assentar  les persones refugiades no és competència municipal. “Si bé”, ha aclarit, “quan arriben hem de ser nosaltres els que posem les eines per a acollir-los i facilitar-los la seua integració”. Per això, ha explicat, “el passat mes d’agost, quan tota la ciutadania volia recolzar els refugiats i no sabia com fer-ho, l’Ajuntament va obrir una web per a canalitzar tota eixa solidaritat i, recentment, s’han celebrat unes jornades per a fomentar la trobada i enfortir eixe teixit social solidari”. En el mateix marc, s’ha arribat a un acord amb CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat-PV), Accem i Creu Roja per a enfortir els llaços entre organitzacions i enfortir la contestació des del carrer perquè el govern central, almenys, duga a terme els acords als quals s’ha compromès”.

D’esta manera, el regidor ha lamentat “que el govern central seguisca insensible i insolidari i haja tallat en sec l’entrada de refugiats amb el teatre d’haver portat 18 persones, i que els acords europeus seguisquen sense complir-se”.

En la presentació de “La nostra ciutat, el teu refugi” també ha participat el coodinador provincial de Creu Roja a València, Rafael Prosper, el responsable de CEAR PV, Jaume Durá, i la responsable de Accem Comunitat Valenciana, Marta Albiol. Tots ells han coincidit en ressaltar la necessitat d’adoptar mesures davant el major èxode de refugiats, més de 60 milions de persones que s’han vist obligades a abandonar les seues llars, moltes de les quals han perdut la seua vida en les portes d’Europa.

Davant d’esta realitat, i amb la finalitat de proporcionar un acolliment adequat a aquells que aconseguisquen arribar a València, la Junta de Govern Local del passat mes de desembre va aprovar una modificació pressupostària de 200.000 euros. Esta quantitat, s’ha destinat a impulsar i reforçar el treball d’acolliment, sensibilització i inclusió de les persones refugiades que ja viuen a València, i finançarà el projecte presentat ahir “que”, tal com ha conclòs Jaramillo, “es materialitzarà en accions concretes que s’aniran anunciant perquè la ciutadania conega i senta orgull per l’Ajuntament, que estarà a l’altura de la solidaritat que han demostrat els seus ciutadans”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.