Castelló augmenta el pressupost de l’àrea de Seguretat Pública un 20% en dos anys

161221-presentacion-presupuestos-seguridad-7
image-440922
El regidor Antonio Lorenzo anuncia la compra d’una autoesca que permetrà actuar contra la propagació vertical d’incendis

Protecció Civil assumirà la supervisió i coordinació del contracte de salvament de platges per a optimitzar la resposta

L’Ajuntament de Castelló ha intensificat en aquests dos últims anys la dotació econòmica destinada a l’àrea de Seguretat Pública (Policia Local, Bombers Municipals, Protecció Civil i Agents de Mobilitat Urbana), que des de 2015 ha incrementat un 20% el seu pressupost. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha explicat que la seua àrea comptarà amb un pressupost global de 24,1 milions d’euros que “permetran adaptar l’equipació, els mitjans i les estratègies a una ciutat com Castelló de 170.000 habitants”.

Lorenzo ha apuntat les partides que han crescut amb major intensitat des de 2015: Protecció Civil augmenta un 263%; el Servei Municipal de Bombers un 30% i la de Seguretat i Ordre Públic, que engloba a la Policia Local, un 14%. “El canvi no solament és quantitatiu sinó també qualitatiu ja que des del Govern Municipal estem impulsant un concepte integral de seguretat pública perquè ciutadans i ciutadanes visquen amb major benestar”.

L’edil ha detallat algunes de les inversions que es van a executar durant 2017. En aquest sentit, ha anunciat l’adquisició d’una autoescala per al Servei Municipal de Bombers “amb una inversió de prop de 900.000 euros i que substituirà a l’actual, que té una antiguitat de 18 anys”. Aquesta autoescala permetrà atallar amb majors garanties la propagació vertical d’incendis fins als 70 metres d’altura. cal destacar que aquesta autoescala s’utilitza en un 30% dels serveis que presten els bombers.

La inversió global destinada al Servei Municipal de Bombers ascendirà el pròxim any a 1,2 milions d’euros, que se sumisca al mig milió d’euros invertit en 2016 en la dotació d’un nou uniforme d’última generació i l’adquisició d’un vehicle autobomba estret per a millorar la resposta davant emergències en el casc històric i carrers estrets.

Protecció Civil serà un altre dels àmbits que guanyarà protagonisme en 2017. El regidor de Seguretat Ciutadana ha informat que el pressupost d’aquest àrea passarà dels 83.000 euros d’enguany a més de 420.000. “Protecció Civil està ara elaborant el Pla Territorial d’Emergències i Seguretat, el pla marc del que es derivaran altres plans i, a més, a partir de 2017 assumirà la supervisió i coordinació del salvament de platges, un contracte que ronda els 350.000 euros”.

Quant a la Policia Local, “el Govern Municipal està fent un esforç important per adaptar dotacions tècniques de la Policia a l’estratègia de Policia de Proximitat que s’implantarà de forma definitiva en 2017”. En aquest sentit, l’edil Antonio Lorenzo ha recordat que Castelló va a disposar d’una nova sala d’emergències i seguretat adequada al nivell d’exigència i també es va a invertir en la connectivitat entre aquesta sala amb els agents i les patrulles.

El major esforç inversor en l’àrea de Seguretat Pública persegueix impulsar un concepte d’atenció integral que reforce el clima de seguretat en el qual viuen ciutadans i ciutadanes i que l’Ajuntament de Castelló vol seguir liderant”, ha conclòs el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.