Castelló duplica les subvenciones per a projectes de cooperació al desenvolupament

El regidor de Benestar Social, José Luis López, destaca la voluntat de “reforçar el compromís solidari de les ONG”

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència, ha aprovat les bases per a la concessió de subvencions a ONG que realitzen projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de països i poblacions en risc d’exclusió social, i ha duplicat la quantia destinada a aquestes ajudes en 100.000 euros.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luís López, ha assegurat que “Castelló és una ciutat amb un ampli bagatge solidari”, per la qual cosa la intenció de l’Ajuntament és convertir-se en soci col·laborador d’aquestes entitats “que durant anys han mostrat el seu compromís solidari en projectes de desenvolupament”. Aquestes subvencions es van reactivar en 2015 amb 50.000 euros després de tres exercicis consecutius (2012, 2013 i 2014) sense partida pressupostària.

La convocatòria recolzarà a les Organitzacions No Governamentals que realitzen projectes destinats a la cooperació i al desenvolupament social de les comunitats que viuen en condicions de pobresa, exclusió social o víctimes de violació dels drets humans. D’aquesta manera, els 100.000 euros aniran destinats a finançar un màxim de cinc projectes amb la finalitat de “facilitar l’execució de projectes que tinguen una millora real sobre la població a la qual es dirigeixen i, fins i tot, possibilitar que diferents ONG puguen col·laborar en projectes comuns”, ha explicat l’edil.

En aquest sentit, el regidor ha destacat el “nostre compromís amb la cooperació internacional al desenvolupament, així com la voluntat de col·laborar amb les entitats que treballen en la lluita contra la pobresa mitjançant el cofinançament de projectes específics”.

El període d’execució dels projectes serà de 12 mesos, i haurà d’estar comprés entre l’1 de gener de 2016 i els 14 mesos posteriors a la percepció dels fons. El termini de sol·licitud d’aquestes ajudes s’obrirà a partir de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.