Castelló eleva a 1,3 milions el programa d’alimentació i higiene després de triplicar les ajudes en sis mesos

L’edil José Luis López destaca que els vals de compra “afavoreixen a les persones que presenten situacions de pobresa severa”

visita-a-san-lorenzo
image-420910

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha incrementat les ajudes concedides en concepte d’alimentació i higiene, el programa de vals de compra destinat a l’adquisició de productes per a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha traslladat a la Junta de Govern Local el balanç de les ajudes concedides fins a la primera quinzena de juny, “unes dades que reflecteixen que s’ha triplicat l’import respecte al mateix període de l’any passat”.

 

Així, segons ha explicat l’edil José Luis López, les ajudes concedides han passat de les 390 de l’exercici de 2015 fins a les 980 d’enguany. “L’import en aquests primers sis mesos d’enguany s’ha situat en 353.425 euros, una mica més del 54% del pressupost total previst per a l’exercici de 2016, enfront dels 94.225 euros de l’any anterior”, ha subratllat. A més de l’augment de la demanda d’ajudes a concedir, a proposta del nou Govern municipal, també s’han incrementat els períodes de concessió, passant de tres a quatre mensualitats.

 

Davant aquesta situació, la Regidoria de Benestar Social ha proposat incrementar en 180.000 euros el contracte de vals de compra per a atendre les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de persones en situació d’emergència social, amb el que l’Ajuntament de Castelló de Castelló destinarà 1,3 milions d’euros entre els exercicis de 2016 i 2017. Així, segons l’informe emès pel negociat d’Emergència Social, entre setembre i novembre d’enguany s’injectaran 84.000 euros addicionals; de desembre de 2016 a novembre de 2017 l’augment se situarà en 90.000 euros i per a desembre de 2017 ascendirà a 40.000 euros.

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha insistit que “l’acció política del Govern local ha de centrar-se a atendre les manques de les persones més vulnerables de la nostra ciutat i aquest programa de vals de compra és una de les eines amb les quals l’Ajuntament de Castelló ha de cobrir necessitats bàsiques”. Per aquest motiu, ha reiterat “el compromís absolut” amb els programes d’emergència social.

 

El regidor ha destacat que aquest programa de vals de compra comporta “avantatges considerables” ja que “afavoreix a la ciutadania que presenta situacions de pobresa molt severes als qui no es pot concedir ajudes mitjançant transferència bancària per mancar de comptes; redueix la documentació a aportar i agilita el temps de tramitació administrativa i garanteix un ús adequat dels diners públics, atès que la persona beneficiària rep vals de compra *canjeables per aliments i productes per a la higiene”.

 

El subministrament de vals de compra destinats a l’adquisició de productes per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene per part de persones beneficiàries d’ajudes d’emergència social es va engegar al setembre de 2014. Un programa que l’actual Govern municipal ha incrementat per a “millorar l’atenció que es presta a les persones que més ho necessiten”, ha defensat el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.