Castelló evita 189 talls d’aigua en un any a famílies en situació de vulnerabilitat

firma-convenio-facsa
image-423489

L’alcaldessa, Amparo Marco, renova un dels convenis impulsats per a lluitar contra la pobresa energètica en la ciutat

L’Ajuntament de Castelló ha evitat un tall en el subministrament d’aigua cada dos dies gràcies al compromís del Govern municipal de reduir els nivells de pobresa energètica. El conveni signat amb Facsa ha permès en un any evitar 189 talls en el subministrament d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat, “una dada que avala la necessitat de mantenir el programa de lluita contra la pobresa energètica i garantir una resposta ràpida a les famílies que es troben en una situació d’emergència social”, segons ha declarat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, després que la Junta de Govern Local done el vist-i-plau a la renovació del conveni.

Aquestes 189 intervencions municipals per a evitar el tall del subministrament d’aigua han beneficiat a 166 famílies. El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat que en el primer any de vigència s’han atès pràcticament el 100% de les sol·licituds rebudes que han suposat una aportació econòmica de 21.359 euros.

L’Ajuntament de Castelló, a través de Serveis Socials, avalua en cada sol·licitud les circumstàncies de necessitat que han generat el risc de suspensió del servei de subministrament d’aigua potable i es determina si escau la concessió d’ajudes d’emergència social per al pagament de deutes per aquest subministrament. Una vegada aprovada la concessió, s’abonen les quantitats determinades al compte bancari que es determine per part de Facsa i s’avisarà a l’empresa, tan aviat com siga possible, quines persones van a ser beneficiàries d’una ajuda municipal, per a evitar la suspensió del subministrament.

El conveni estableix els termes de col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i Facsa, per a coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emergència social atorgades a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes contrets en relació amb el subministrament d’aigua potable, a fi d’evitar l’existència en la ciutat de llars que manquen d’aquest ben bàsic i imprescindible. “L’Ajuntament de Castelló va ser el primer a la Comunitat Valenciana a completar el pla contra la pobresa energètica tancant convenis per a evitar els talls en subministraments bàsics com a llum, aigua i gas perquè l’emergència social ha sigut i és una prioritat en l’acció política del Govern municipal”, ha insistit la primera edil.

El Negociat d’Emergència Social ha informat favorablement la pròrroga d’aquest conveni “amb el qual l’Executiu local rubrica el seu compromís per a garantir l’atenció a l’emergència social i, en concret, seguir lluitant contra la pobresa energètica”, ha defensat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.