Castelló executa una desena d’obres per 3,6 milions d’inversió durant l’estiu

25-08-2015 obres en execució durant l'estiu2La reforma integral del barri de Maestría suposa el 40% del pressupost i es perllongarà fins a finals d’any

 

En obres per vacances. L’Ajuntament de Castelló està executant una desena d’obres repartides per diferents punts de la ciutat que suposen una inversió global de 3,6 milions d’euros. Els projectes formen part del bloc d’inversions financerament sostenibles aprovades pel Govern municipal amb els romanents de 2016. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca que l’execució d’aquestes inversions “que no només destinades a millorar la qualitat de vida dels castellonencs a través de la millora de l’entorn urbà o del patrimoni, sinó que també suposen una injecció econòmica per a generar oportunitats laborals”.

El projecte de major envergadura correspon a la millora integral del barri de Mestratge, la inversió del qual se situa en 1,5 milions. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que aquesta actuació “suposarà una renovació urbana global, amb la millora de serveis públics, l’eliminació de pals en vorera, l’augment de la presència d’arbres en la via pública, una major seguretat vial gràcies a la intensificació de la senyalització o el pintat de passos de zebra, entre altres millores”.

A més, ha apuntat el també regidor de Mobilitat, l’actuació va a permetre engegar la primera ‘super-illa’ de Castelló per a calmar el trànsit, una demanda especialment realitzada des de la comunitat educativa del col·legi Exèrcit, a més de recuperar el protagonisme del vianant en l’espai públic gràcies a l’ampliació de voreres i un tractament de la calçada similar al dels carrers amb preferència per als vianants però on també hi ha pas de vehicles de manera que ajude a reduir la velocitat de pas”.

Per a aconseguir aquests dos objectius, Mobilitat implantarà sentits de circulació oposats per trams en l’interior del barri de manera que no es poden utilitzar aquests carrers com a vials de pas i així aconseguir que siga de circulació preferent per a residents. El paper de canalitzadors de tràfic a l’entorn de Mestratge serà absorbit per la ronda Millars, Pelai, República Argentina i Escalante.

Altres actuacions que s’estan executant aprofitant l’estiu són la remodelació de lavabos en els col·legis Censal i Carles Salvador, l’ampliació del pati del Soler i Godes o la substitució del cremador de la caldera de gasoil per un de gas en el col·legi Vicent Artero, amb l’objectiu que en l’inici del pròxim curs escolar ja estiguen executades les obres.

Més projectes que estan en marxa coincidint amb el període estival són la rehabilitació del Maset Blau, la restauració de les façanes del Palau Municipal, la intervenció arquitectònica i arqueològica al Castell Vell, la rehabilitació de la caseta del pou i el colomar del parc Ribalta per a habilitar banys públics i recuperar el servei de quiosc-cafeteria en el parc o la millora de l’accessibilitat en el Pavelló Ciutat de Castelló, entre unes altres. Alguns d’aquests projectes es perllongaran fins a finals d’any donada l’envergadura de l’obra a executar.25-08-2015 obres en execució durant l'estiu1
25-08-2015 obres en execució durant l'estiu3 25-08-2015 obres en execució durant l'estiu4 25-08-2015 obres en execució durant l'estiu5
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.