Castelló impulsa la Ronda Barris per a millorar la connexió dels barris que envolten el centre històric

ronda-barrios-calles-castellon
image-438085
El regidor Rafa Simó destaca que aquesta reordenació “permetrà millorar la circulació i les connexions entre els districtes”

Castelló ha iniciat una reordenació del tràfic per a connectar de manera eficaç els barris que envolten el centre històric a través de la denominada Ronda Barris, un nou anell de circumval·lació paral·lel a l’actual Ronda Centre. Aquesta actuació persegueix reduir el volum de tràfic que suporta en aquests moments la Ronda Centre, potenciar l’ús del transport públic a través de la línia circular L8 i connectar carrils bici ja existeixen donant continuïtat als itineraris de Columbretes, avinguda del Mar i carrer Pablo Iglesias, entre unes altres.

El regidor de Mobilitat i Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que la Ronda Barris, una actuació inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial de Castelló, permetrà “millorar la circulació dins de la ciutat i les connexions entre els districtes a més de complementar la Ronda Ciutat i Ronda Centre”.

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló ha començat la reestructuració del tràfic per la zona Est de la ciutat, és a dir, per Fernando el Catòlic, Clara Campoamor, Pablo Iglesias i Columbretes. Així, s’han pintat els carrils d’aquests carrers i s’han remodelat alguns trams. D’aquesta manera, en direcció carrer Clara Campoamor cap a l’Hospital General ara hi haurà dos carrils en lloc d’un. El carrer Columbretes també té canvis, doncs en el segon tram (des de Rafalafena a Pintor Carbó) també s’habilitaran dos carrils en direcció a Barcelona i un en direcció cap a València.

Una vegada acabada la reestructuració en la part aquest, començaran a actuar en Chatellerault, Avinguda Borriana, Parc de l’Oest i Jacinto Benavente fins a la Gran Via.

Fases de desenvolupament

Així mateix, la Ronda barris es desenvoluparà en dues etapes. La primera d’elles, que es realitzarà a curt termini, es recolzarà en els eixos María Rosa Molas – Pintor Carbó – Columbretes – Avinguda Chatellerault – Avinguda Buriana – Parc de l’Oest – Avinguda Vila-real – Avinguda Barcelona i Avinguda Riu Sec. En la segona fase, a llarg termini, se substituirà el traçat de l’Avinguda Vila-real per la Calle Pintor Oliet i l’Avinguda Vall d’Uixó.

La secció d’aquesta ronda serà de dos carrils d’anada i dues de tornada. No obstant açò, existeixen alguns trams com Columbretes, Fernando el Catòlic, Parc de l’Oest i Avinguda Borriana que seran dues d’anada i un de tornada. A més, tots els trams tindran aparcament on siga viable, creus a nivell i preferència de pas. L’objectiu és suplir part de la funció que presten en l’actualitat les vies perimetrals al Centre Històric. A més, aquesta actuació es considera “imprescindible per a esplaiar les intensitats de tràfic que suporta actualment la Ronda Centre”, explica l’edil.

En aquest sentit, existeixen trams de viari la secció del qual s’adequa completament. No obstant açò, altres trams com el carrer Columbretes, carrer Clara Campoamor, Fernando el Catòlic i carrer Jacinto Benavente, entre unes altres, necessiten actuacions complementàries per a adaptar-les a aquests canvis.

Altres objectius de la Ronda Barris

Mitjançant la reducció de l’ample dels carrils en alguns carrers, sempre dins de la normativa, es pretén reduir la velocitat en les zones amb molt tràfic per a millorar la seguretat i minimitzar els aparcaments en doble fila. A més, aquesta remodelació potenciarà l’ús de la L8 d’autobús de circumval·lació. Així, en l’actualitat ja s’estan adequant les parades d’aquesta línia de bus i de la L9 i s’estan instal·lant parades noves.

Aquesta reordenació permetrà connectar més carrils bici. En concret, a partir d’ara el carril bici de Columbretes s’unirà amb el de l’avinguda del Mar. Així mateix, el carril per a bicicletes del carrer Pablo Iglesias connectarà amb el de l’avinguda Germans Bou.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.