Castelló impulsarà un pla municipal per a donar més protagonisme a la infància i la joventut

rdp-jose-luis-lopez
image-443131
El regidor José Luis López anuncia més subvencions per a associacions i més pressupost per a acostar el cinema als barris

La Regidoria de Joventut comptarà en 2017 amb un pressupost de 462.566 euros, un 20% més que respecte a 2015. “La contractació de programes d’educació emocional i habilitats per a la convivència absorbiran part d’aqueix increment ja que ens sembla fonamental reforçar la formació destinada als IES: formació emocional, de resolució de conflictes, educació sexual, apoderament dels joves, etcètera”, ha apuntat el regidor de l’àrea, José Luis López.

A més, López ha anunciat la redacció del Pla Municipal per a la Infància i la Joventut que “pretén donar més protagonisme a aquests col·lectius en la presa de decisions que afecten a la ciutat”. En aquest sentit, l’edil de Joventut de l’Ajuntament de Castelló ha citat com a exemple la convocatòria de plens on els protagonistes seran els menors. Segons l’edil, “es tracta que els joves participen en la presa de decisions que els poden afectar i, a més, estendre la cultura democràtica des de la infància perquè coneguen la importància d’actes com els plens”.

López ha insistit que l’engegada el Pla Municipal d’Infància i Joventut és una “acció prioritària ja que afavorirà la participació i implicació dels joves i adolescents en la presa de decisions i el disseny de la ciutat en la qual van a créixer i van a desenvolupar-se com a persones”.

La Regidoria de Joventut també duplicarà la partida dedicada al cinema a l’aire lliure destinada als barris, una iniciativa que es va engegar per primera vegada l’any passat seguint l’exemple del cinema en la platja i “que es reforçarà en 2017 dau l’èxit de la iniciativa”, ha defensat José Luis López. Amb aquest programa es pretén promoure la cultura i atendre la demanda de les diferents associacions veïnals de la ciutat després que l’any passat es projectaren una desena de pel·lícules en els grups Reyes, Lourdes, Santa Teresa, Roser, Sant Agustí i Sant Marc, Benadressa, Sant Llorenç, etcètera.

Les beques formatives del Casal Jove, les subvencions per a associacions juvenils o les activitats per a l’autogestió de joves seran altres tres àmbits en els quals la Regidoria de Joventut centrarà les seues polítiques al llarg d’aquest any. En aquest sentit, la partida per a subvencions augmentarà fins als 20.000 euros, 14.300 més que fa dos anys perquè, segons ha subratllat l’edil, “des de l’Ajuntament de Castelló volem apostar per impulsar les associacions que tenim i que són necessàries per a llançar activitats i projectes dirigits als joves de la ciutat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.