Castelló inicia la formació per a reactivar el servei de voluntariat de Protecció Civil

El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, defensa aquest voluntariat com a “valor fonamental de la convivència ciutadana”

El Servei Municipal de Bombers i de Protecció Civil ha iniciat avui la formació per a reactivar el voluntariat amb una jornada celebrada en el Parc Municipal de Bombers de Tetuán XIV en la qual han participat els aspirants. La reunió ha abordat temes relacionats amb prevenció de riscos laborals i seguretat, ús i maneig d’extintors i dispositius preventius en espectacles pirotècnics en el marc del nou reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria.

El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, ha destacat que amb aquesta iniciativa “l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló pretén recuperar el voluntariat en Protecció Civil com un valor fonamental en la convivència ciutadana i del compromís de la ciutadania amb la seguretat de tots i totes”.

Jor- Infor. Voluntarios Protección Civil.02
image-322903

Lorenzo ha acudit a aquesta jornada informativa amb els aspirants a voluntaris de Protecció Civil en la qual han participat com a docents membres del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Castelló i del Servei Municipal de Bombers. El cap de setmana vinent es completarà la formació amb primers auxilis, comunicacions i dispositius preventius en desfilades i cavalcades.

L’objectiu de la campanya impulsada per l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló és reactivar l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil, asseient les bases per a constituir una estructura sòlida i estable, aprofitant la celebració de les festes de la Magdalena com a element impulsor del projecte, “recuperant la prestació d’un servei a la ciutadania que aporta un gran valor, que és un complement inestimable i necessari dels serveis públics de seguretat i emergències, prestat per homes i dones que ofereixen el seu temps i esforç de manera altruista i que mereix tot el suport i reconeixement per part de l’Ajuntament i de tota la societat”, ha insistit Lorenzo.

Les persones interessades a sumar-se al voluntariat de protecció civil poden escriure al correu bomberos@castello.es manifestant el seu interès a participar i deixant les seues dades personals i de contacte. La intenció és que aquest voluntariat de Protecció Civil s’integre i coordine amb els serveis públics sanitaris, de seguretat i d’emergència. A més, també participaran en campanyes de divulgació en matèria d’autoprotecció en col·legis, institucions, empreses…

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.