Castelló insta a la Diputació a finançar part de l’alberg que atén a un 85% de població de fora de la ciutat

 

 

El regidor José Luis López es reuneix amb la diputada Elena Vicente-Ruiz per a trobar fórmules de col·laboració

 

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha mantingut avui una reunió amb la diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, per a cercar fórmules de col·laboració que possibiliten que la Diputació s’implique en el finançament de l’alberg municipal, que inclou el centre d’acolliment, el menjador social, el centre de dia i un servei de dutxes. L’edil ha explicat que “un 85% de les persones que són ateses en aquest centre d’acolliment no estan empadronades en la ciutat i procedeixen d’altres municipis de la província” pel que ha reivindicat la participació de la institució provincial en el seu manteniment.

 

López ha recordat que l’alberg rep una inversió anual de 544.496 euros, dels quals 90.361 euros són aportats per la Generalitat Valenciana i la resta els assumeix directament l’Ajuntament de Castelló. El regidor responsable de l’àrea de Benestar Social ha argumentat que “Castelló té l’únic alberg de la província pel que gent de Benicàssim, Vila-real, Borriana o fins i tot l’interior com Sant Mateu són ateses en aquesta instal·lació” pel que ha defensat la necessitat que la Diputació s’implique en el finançament.

 

Una situació similar que es repeteix en el menjador social. “La sèrie de dades arreplegades des d’anys arrere indiquen que una mitjana del 40% de persones ateses són de fora de la ciutat”, ha afegit.

 

José Luis López i Elena Vicente-Ruiz han acordat crear un espai de treball comú que analitze la situació i les possibilitats de col·laboració tant en el manteniment de l’alberg com en altres qüestions com un transport adaptat comarcal.

 

El regidor de Benestar Social ha valorat la disponibilitat de la Diputació a “asseure’s a negociar per a cercar solucions conjuntes i la millor fórmula per a atendre les necessitats ciutadanes” enfront de “l’actitud dels seus companys de partit en el Grup Municipal del PP que demanen ara augmentar la partida de l’alberg quan en els últims anys no l’han incrementat ni un cèntim i a més no han tingut capacitat ni voluntad per a reivindicar la participació del Govern provincial, malgrat saber que s’estava prestant servei a ciutadans d’altres localitats”.

 

Així mateix, López ha lamentat que les declaracions del PP, qüestionant que en aquests mesos de fred s’estiga atenent correctament a les persones més vulnerables, “suposen un atac directe a la professionalitat de les persones, tant tècnics com a voluntaris, que diàriament gestionen aquest alberg i que ara fan un esforç extra per a atendre les emergències per inclemències meteorològiques”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.