17 dels 25 participants de la Llançadora d’Ocupació ha aconseguit feina

161129-lanzadera-empleo-1
image-437319
La regidora Patricia Puerta atribueix aquest èxit a la implicació d’ens públics i privats i a “l’enfocament proactiu” del programa

La Llançadora d’Ocupació per a joves promoguda per la Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació, liderada per Patricia Puerta, ha aconseguit que 17 dels 25 participants troben treball. Així, Porta ha agraït als tècnics i a l’Agència de Desenvolupament Local de l’ajuntament la seua implicació al programa, el qual ha aconseguit en cinc mesos més d’un 60% d’inserció laboral “a través d’una nova metodologia i enfocament proactiu”, explica l’edil.
Els factors als quals la regidora atribueix l’èxit són la implicació d’administracions públiques i privades, el compromís dels participants, el treball de la coach, la col·laboració del voluntariat que ha compartit els seus consells i experiències i la implicació de les empreses.
Durant la clausura del programa, on s’han repartit els diplomes acreditatius i on també han estat els participants de la Llançadora de Vila-real, Puerta també ha reiterat que vol que “es deixi d’associar els aturats amb una actitud passiva per convertir-se en persones proactives lligades al canvi i a l’acció”. D’aquesta manera, el seu major compromís resideix en la lluita contra la desocupació, la “major xacra social” del país i una de les principals preocupacions dels veïns i veïnes de Castelló.
Les “Llançadores d’Ocupació i Emprenedoria Solidaria” representen “una nova filosofia en la intervenció social de la desocupació”, ha explicat l’edil. En aquest sentit, en estos programes participen un equip heterogeni de persones aturades amb un esperit compromès i solidari que són coordinats per una coach, la qual reforça les seues competències per aconseguir una ocupació per compte propi o alié.
Juntament amb l’Ajuntament de Castelló, en la llançadora han participat la Fundació Telefònica, la Fundació Santa María la Real i el Servef.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.