Castelló inverteix 125.000 euros en 36 actuacions del pla de millora d’espais verds

visita-parcs-i-jardins-2
image-442923
La regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, explica que s’han rehabilitat parcs i àrees de jocs infantils i s’han augmentat les zones d’esplai caní

L’Ajuntament de Castelló ha executat un total de 36 actuacions de millora dels espais verds de la ciutat a través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental. En total, s’ha invertit quasi 125.000 euros en accions destinades a embellir diferents parcs, places i espais verds de tots els districtes de la ciutat dins del pla de millora d’espais verds impulsat en 2016 per primera vegada. La regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, ha destacat que s’han realitzat millores en la infraestructura i serveis de molts espais verds de la ciutat, s’han rehabilitat els parcs especialment després de les festes fundacionals de la Magdalena i de les patronals de Sant Pere i s’han preparat i netejat zones d’esplai caní. A més, també cal tenir en compte accions com la instal·lació dels jardins efímers de Nadal o la campanya de comerç Castellóh!.
Així mateix, la gran quantitat d’accions s’han destinat a la cura de les intal·lacions dels parcs, així com la seua rehabilitació a causa de l’envelliment. Poden destacar-se accions com la millora de l’estructura de la terra, reposició d’arbustos i arrencada de bardisses envellides, col·locació de malles antiherba, plantacions de diferents tipus d’arbres, instal·lació de bancs i papereres, canvis en els sistemes de reg i millores del paviment.
Les zones que s’han regenerat i embellit són, entre altres, el parc Ribalta i la Panderola, les places Columbretes, Bisbe Cardenal Tarancón, Joaquin Febrer Carbó, la de l’Antiga Fàbrica Diago, Miguel Belllido, Pintor Tasio Meliá Flors, Primer Molí, Cometa Halley, Teodoro Izquierdo, la plaça del Mercadet i Peixateria, el Jardí Sensal i del Port, els illots de l’Avinguda Casalduch i de la Ronda Magdalena, la Rotonda de Donoso Cortés, zones del Grup Roser i Sant Agustí i la zona exterior de la Gran Via Tárrega Monteblanco.
Després de les festes de la Magdalena, els espais més concorreguts de la ciutat van haver de rehabilitar-se pel seu gran ús. Així, en les places de la Muralla, Les Aules i Maria Agustina es va tornar a recebar i semillar el jardí i es va arrencar i replantar alguns vegetals.
Unes altres de les accions que s’han desenvolupat s’han centrat en les zones d’esplai caní. En aquest sentit, la plaça Isabel la Catòlica ha deixat de ser un ‘pipican’ i s’ha tapat el parterre enjardinat, donant més amplitud a la plaça. En el Raval Universitari s’ha procedit a instal·lar una zona ZEC per als cans i la Plaça de la Calle Larra, també usada com ‘pipican’, s’ha netejat i millorat l’aspecte.

 

Unes altres de les accions que han embellit la ciutat ha estat la plantació dels jardins efímers de Nadal en tots els districtes i la campanya de Castellóh! per incentivar el comerç. També s’han realitzat altres labors com la instal·lació d’una petanca en Primer Molí sol·licitat pels veïns i les balconeres de l’edifici de la les noves dependències de l’Ajuntament a la Plaça Major.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.