Castelló invertirà més de 177.000 euros per a dotar al parc Ribalta d’un quiosc-bar i banys públics

Visita caseta del pozo Parque Ribalta
image-443614
L’alcaldessa Amparo Marco defensa l’aposta per potenciar l’ús social del pulmó verd més emblemàtic de la ciutat

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres que permetran recuperar el servei de quiosc i rehabilitar els banys públics del parc Ribalta. Es tracta d’una actuació que té un pressupost de més de 177.000 euros, un termini d’actuació de 4 mesos i que s’emmarca en la segona fase de les inversions sostenibles que està realitzant el Govern Local per un import de 4,6 milions d’euros.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per l’imminent inici de les obres i ha explicat que “Castelló dona un pas més en la seua aposta per revitalitzar el parc Ribalta. Aquest emblemàtic parc no solament és el pulmó verd de la ciutat, també és un espai botànic únic que volem recuperar per a la ciutadania i potenciar el seu ús social”.

La primera edil ha indicat que les obres a executar permetran instal·lar un quiosc-bar amb terrassa en la caseta del pou i situar banys públics en la planta baixa del colomar, a l’entorn de l’estany. Per la seua banda, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha defensat que “aquesta actuació, les millores en jardineria i la dinamització cultural i recreativa que periòdicament acull el Ribalta persegueixen potenciar el paper del parc com a punt de trobada i espai viu”.

El projecte inclou la intervenció sobre les dues edificacions ja existents: la caseta del pou i el colomar. En el primer s’instal·larà un quiosc-bar, compost per cuina, barra i zona de públic per a 10-12 persones amb almenys dues taules, destinant el porxo que protegeix l’accés a l’edifici a terrassa, amb taules i cadires que es puguen emmagatzemar en la zona de públic quan el bar romanga tancat. L’actuació paral·lela consistirà en la rehabilitació de les condícies públiques situades en la planta baixa del colomar adequant-los a la normativa sobre accessibilitat.

Quant a les obres a executar, es projecta desmuntar l’actual coberta a dues aigües de teula ceràmica plana, rehabilitar l’estructura de fusta que la suporta, i dotar-la de la impermeabilització, aïllament tèrmic i protecció contra el foc. També se substituirà la porta d’accés a la caseta,es restaurarà la fusteria i els envidraments de les finestres. Les façanes de l’edifici seran objecte de neteja i protecció anti-grafiti, i s’instal·larà un sistema per a l’allunyament d’aus.

En la intervenció en el colomar per a la seua adequació com a serveis higiènics del quiosc, es projecta la substitució total dels dos porxos actualment existents en la seua planta baixa, la col·locació de revestiments ceràmics en parets i de mosaic antilliscant en sòls dels dos espais destinats a condícies; la restauració de finestres i reixes amb substitució del vidre; la substitució de portes; i la restauració, neteja i tractament anti-grafiti del revestiment exterior de la planta baixa i de la torre, a la qual s’aplicarà tractament de pintura i en la qual s’instal·larà un nou sistema per a l’allunyament d’aus.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.