Castelló lamenta que Foment frene una inversió de 92.000 euros en el Grup Lourdes

RdP Rafa Simó
image-447447
El regidor Rafa Simó recorda que el retard del Ministeri a concedir autorització impedeix executar un projecte de millora d’accessibilitat per als vianants i seguretat vial

L’Ajuntament de Castelló porta des del 6 de setembre esperant al fet que el Ministeri de Foment, i en concret la Demarcació de Carreteres de l’Estat, concedisca autorització per a un projecte de millora de la seguretat vial entre el Grup Lourdes i l’avinguda de València, on se situa la parada d’autobús que dóna servei al barri. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, lamenta que “aquest retard impedisca executar una obra que permetrà als veïns i veïnes del Grup Lourdes disposar d’una vorera i diversos passos de vianants”.

Simó ha recordat que aquest projecte de millora de l’accessibilitat per als vianants entre l’avinguda València i el grup Lourdes es va incloure en els pressupostos participatius de 2016 i compta amb una inversió benvolguda de més de 92.000 euros. “Malgrat que des de l’Ajuntament de Castelló hem mantingut contactes amb la Demarcació de Carreteres de l’Estat per a demanar celeritat en l’autorització, segueixen sense contestar i, la qual cosa és pitjor, impedint que de moment es puga executar l’actuació”.

L’Ajuntament de Castelló va remetre en data de 10 agost de 2016 el projecte en format digital amb l’objectiu de recaptar l’autorització pertinent per a executar el projecte. Dinou dies després, el dia 29 del mateix mes, es va rebre resposta sol·licitant el projecte imprés en paper, tràmit que es va complir el 6 de setembre. “Des de llavors el Ministeri guarda silenci i l’Ajuntament de Castelló no pot executar un projecte demandat pels propis veïns i necessari per a garantir la seguretat vial dels qui ara utilitzen el voral per a acudir fins a la parada d’autobús”, ha lamentat el regidor.

L’objectiu del projecte és la creació d’un traçat per als vianants accessible adaptat, entre la parada d’autobusos del Grup Lourdes i la parada existent en l’avinguda València. Les obres discorreran des de l’avinguda Gran Via Tárrega Monteblanco a l’avinguda València en paral·lel a la N-225, al costat del Parc de Bombers, el Centre Provincial d’Energies Renovables i el magatzem de la Diputació de Castelló, “sense que s’observaren condicionants o limitacions tècniques que impossibilitaren l’execució i/o disseny de les obres”, segons consta en un informe municipal.

“El silenci de Foment impossibilita l’execució, de moment, d’un projecte que pretén assegurar l’accessibilitat per als vianants dels veïns del Grup Lourdes a la parada d’autobús situada en l’avinguda de València, amb el consegüent perjudici i inseguretat que açò genera per als usuaris del transport públic”, ha insistit el regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, qui confia que “aquest bloqueig, del que desconeixem les causes, es resolga com més prompte millor per a executar un projecte que atén una necessitat concreta del Grup Lourdes, millora la qualitat de vida dels veïns i veïnes i resol un problema de seguretat vial”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.