Castelló licita el 90% dels 3,4 milions de les inversions financeres sostenibles

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat “la important injecció econòmica i generació d’ocupació” que suposaran aquestes obres
Parking de l' class=
image-266776

 L’Ajuntament de Castelló ha licitat el 90% dels 3,4 milions corresponents a inversions financeres sostenibles. En concret, s’han licitat cinc projectes d’obres hidràuliques, turisme i adequació d’espais públics que sumen en global 3,1 milions d’euros. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que la licitació d’aquests projectes “suposarà una important injecció econòmica a més de la generació d’ocupació directa”.

 La principal actuació, per volum d’inversió, es correspon amb l’ampliació de la capacitat d’alleujament de la sèquia La Plana que ascendeix a 1,5 milions d’euros. També s’han licitat altres dues actuacions d’infraestructures hidràuliques: l’increment de la capacitat d’alleujament de la sèquia de l’Obra (803.386 euros) i la renovació de l’estació de bombament de la plaça de la Verge del Carmen (319.733 euros).

 ls altres dos projectes licitats corresponen a l’adequació del solar situat enfront de l’Hospital General de Castelló, que en la primera fase requerirà una inversió de 360.000 per a convertir-ho en un pàrquing i zona verda. A més, també s’ha licitat la instal·lació de banys públics en la platja del Pinar per un import de 100.000 euros.

 Els 3,4 milions d’euros procedeixen d’ingressos no executats en l’exercici de 2014 i que, segons la normativa ministerial sobre estabilitat pressupostària, podien ser destinats a inversions financerament sostenibles o a amortitzar part del deute que té l’Ajuntament. “L’equip de govern, no obstant açò, ha volgut prioritzar la inversió en aquests 16 projectes que tindran una incidència directa en la societat i milloraran la qualitat de vida dels i les castellonenques”, ha reiterat l’alcaldessa.

 Marco ha apuntat que aquestes licitacions marquen algunes de les línies estratègiques per les quals aposta el govern municipal, “com són les obres que ajuden a minimitzar les inundacions o l’aposta per la millora de serveis turístics”. Quant a les obres d’adequació del solar situat enfront de l’Hospital General, l’alcaldessa de Castelló ha apuntat que aquesta actuació “aconseguirà un doble objectiu: d’una banda, transformar el buit urbà existent en una zona enjardinada que contribuïsca a “cosir” la trama urbana i, per una altra, ordenar el caòtic aparcament de vehicles que es dóna en l’actualitat”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.