Castelló millora els connectors ciclistes per a fomentar l’ús de la bici en trajectes urbans

bicicasEl regidor Rafa Simó trasllada al Fòrum de Mobilitat l’execució de tres connectors amb l’eix ciclista de l’avinguda del Mar

Connectar els carrils bici ja existents és una de les actuacions assenyalades com a prioritàries en el Pla Director de la Bicicleta de Castelló. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha traslladat al fòrum de mobilitat l’execució de tres actuacions que han permès millorar la connexió amb l’eix ciclista de l’avinguda del Mar: en el Grau, amb la millora de la connexió de l’avinguda Ferrandis Salvador; amb la ronda Aquest en la zona del recinte de fires i amb la connexió de Columbretes i Pablo Iglesias.

Simó ha destacat la necessitat “de seguir millorant la connexió dels eixos ciclistes per a seguir fomentant l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans”. A més, segons ha explicat l’edil de Mobilitat, també s’ha millorat la connexió de l’entorn de l’estació intermodal. “La millor manera de potenciar l’ús de la bicicleta és que al ciclista li resulte segur, còmode i fàcil l’ús de la bicicleta, respectant en tot moment la resta de mitjans de transport inclòs el vianant”, tal com arreplega el Pla Director de la Bicicleta.

En aquest sentit, Simó ha subratllat que l’aposta de la Regidoria de Mobilitat passa per seguir executant els connectors ciclistes que faciliten els desplaçaments segurs i còmodes al costat de la creació de noves rutes. “Castelló és una ciutat òptima per a l’ús de la bicicleta pel seu clima i per la seua orografia i, a més és un mitjà de transport essencial per a fomentar la mobilitat sostenible. La bicicleta combina perfectament els avantatges d’un vehicle privat per la seua rapidesa, llibertat i versatilitat, amb avantatges socials, econòmiques i ambientals. A més, la seua utilització té avantatges externs com la millora la salut dels qui la usen”.

Durant la sessió del fòrum de mobilitat, Simó també ha informat de les tres actuacions que s’executaran amb càrrec als pressupostos participatius. Així, ha destacat que una partida de 50.000 euros es podrà destinar a seguir treballant en la millora dels connectors ciclistes pel que ha preguntat als integrants del fòrum de mobilitat quins consideren que són les connexions prioritàries. També es destinaran enguany altres 50.000 euros a la ubicació d’aparcaments per a bicicletes segurs i una altra partida 125.000 euros per a un carril bici en la carretera de l’Alcora.

A més dels nous connectors ciclistes i les actuacions dins del marc dels pressupostos participatius, el regidor de Mobilitat també ha destacat l’aposta del Pla General per impulsa els eixos ciclistes en la ciutat de Castelló. En aquest sentit, Simó ha citat com a exemples la proposta del nou planejament urbanístic d’habilitar sengles corredors verds en el Caminás i el camí la Donació, que suposaran la creació de nou quilòmetres de carril bici i via verda de prioritat per als vianants i cicloturista.

El fòrum de mobilitat també ha servit per a abordar altres qüestions com el pla de seguretat vial impulsat per la Policia Local i la Regidoria de Mobilitat, que posa especial atenció en la prevenció d’accidents entre ciclistes, motoristes i vianants; els canvis en el transport públic amb la incorporació de noves rutes, millora de freqüències i ampliació de serveis o les dades d’ús i l’enquesta de satisfacció del servei municipal de préstec de bicicletes Bicicas.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.