Castelló millora l’accessibilitat del parc Rafalafena

180115 visita parque Rafalafena (1)L’alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora Sara Usó defensen aquestes actuacions per a fer de Castelló una ciutat més inclusiva

Desplaçar-se pel parc Rafalafena és, des de fa unes setmanes, una tasca més senzilla. L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, ha renovat un dels itineraris per als vianants que travessen el parc i finalitzen en la concorreguda zona de la cafeteria i àrea de jocs infantils. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “aquestes xicotetes actuacions són grans quan milloren la qualitat de vida de la ciutadania en el seu moment a dia i, en aquest cas, aqueix objectiu es compleix”, unes paraules que ha subscrit la regidora Sara Usó.

L’actuació ha consistit en la substitució de l’anterior paviment circular de formigó que dificultava el passeig a persones que es desplaçaven en cadires de rodes, persones amb carros de bebè i fins i tot persones majors amb dificultats per a caminar. “S’han retirat aquestes peces circulars que oferien una superfície irregular i en alguns casos amb diferències d’altura que impedien circular a cadires de rodes i dificultaven l’avanç amb carros de bebè”, ha explicat la regidora Sara Usó, responsable de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental de Castelló.

La sendera que connecta el parc des de l’accés de Pintor Carbó a la cafeteria té una superfície plana amb un tractament que s’integra en el parc. “És una obra senzilla però molt necessària per a facilitar l’accessibilitat a aquest important parc de la ciutat”, ha insistit la primera edil.

No és aquesta l’única actuació de millora en espais verds de la ciutat que ha tingut en compte l’accessibilitat. Sostenibilitat Ambiental també ha impulsat la instal·lació d’una xarxa de fonts públiques fonamentalment parcs i places de gran afluència de persones que es caracteritzen per tenir sortidors a tres altures diferents. D’aquesta manera, al sortidor estàndard se sumisca un altre que facilita l’ús per part de persones en cadires de rodes o de xiquets xicotets i, finalment, un bevedor arran de terra per a mascotes.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.