banner_990x90_EFE (1)

Castelló porta a instituts casos reals atesos en emergències per a prevenir el consum de drogues

Toni Lorenzo charlas IES y colegios
image-246820
El regidor de Seguretat, Antonio Lorenzo, subratlla la importància de “inculcar als més joves valors de seguretat i salut”

L’Escola de Seguretat Pública (Espac) de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat el programa de formació i orientació en Salut Pública dirigit a alumnat de Primària i Secundària en el qual imparteixen cursos i xarrades sobre reanimació cardiopulmonar bàsica, primers auxilis i prevenció d’accidents i emergències mèdiques davant substàncies addictives en els joves. Les xarrades inclouen exemples de casos reals atesos en emergències en la ciutat de Castelló per a conscienciar als més joves sobre els riscos de les drogues i prevenir el seu consum.

El regidor de Seguretat Pública, Toni Lorenzo, ha participat aquest divendres en una de les xarrades impartides en l’institut Sos Baynat al costat de Vicente Bedia i Joaquín Gil, integrants de l’Espac. Lorenzo ha destacat la “importància d’inculcar als més joves valors de seguretat i salut com a element fonamental en la societat. Amb aquesta campanya, ha afegit, “es reforça el compromís del Govern municipal per la qualitat de de resposta davant les emergències i formar a la ciutadania”.

En l’àmbit de les emergències mèdiques davant substàncies addictives en els joves, les xarrades serveixen per a conscienciar sobre els riscos del consum de drogues i evitar addiccions. Aquestes xarrades se centren en els efectes que provoquen les drogues, l’adulteració dels estupefaents, l’existència de drogues que puguen matar amb una única presa, etcètera. “Portem casos reals atesos per la SAMU a Castelló i els expliquem l’actuació des del punt de vista de l’emergència i de l’experiència del dia a dia para prenguen consciència del perill de prendre drogues. També els impacta molt veure la deterioració física de les persones addictes”, explica Juan Bedia que al costat de Joaquín Gil acudeixen als instituts a impartir aquestes xarrades.

Les xarrades d’emergències mèdiques davant substàncies addictives en els joves es va començar a impartir en 2013 a petició de professors de Secundària preocupats pel consum de drogues per joves. L’objectiu d’aquest curs és facilitar una major percepció del risc en relació amb el consum d’alcohol, cànnabis, drogues de síntesis i altres substàncies addictives.

El programa de Formació i Orientació en Salut Pública, que va començar el passat 16 d’octubre, ja compta amb la inscripció de 18 centres docents de la ciutat, entre col·legis i instituts, Estan programades 3 o 4 xarrades al dia durant els pròxims 80 dies. Els col·legis i instituts interessats poden contactar amb l’Escola de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló si estan interessats que s’impartisquen aquestes xarrades i tallers.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.