Castelló presenta els seus avanços en accessibilitat a un premi de la Unió Europea

21-09-2018 Castelló presenta els seus avanços en accessibilitat a un premi de la Unió Europea

 

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la voluntat municipal per caminar cap a una ciutat inclusiva i respectuosa amb la diversitat

 

L’Ajuntament de Castelló ha presentat els seus avanços i projectes dedicats a la millora de l’accessibilitat en la ciutat per a concórrer al Acces City Award (Premi a la Ciutat Accessible) promogut per la Comissió Europea (CE). L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat “la importància de construir una ciutat inclusiva i respectuosa amb la totalitat de la població, que atenga les necessitats de les persones, però atorgant protagonisme a la diversitat”.

En eixe sentit, ha subratllar el paper que jugarà el nou Pla General, que busca un Castelló amb més benestar general per a la majoria. “La ciutat ha estat sempre compromesa amb la diversitat i l’accessibilitat”, ha remarcat Marco, qui destaca que Castelló ha sigut declarada Ciutat Amigable amb la Gent Gran i ha sol·licitat a Unicef ser reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància. A més, recorda que fa 10 anys es van albergar els jocs de la solidaritat de Special Olympics.

La proposta de Castelló posa en valor l’existència d’un Pla Municipal per a la Infància i l’Adolescència que inclou propostes per a millorar la qualitat de vida dels xiquets amb alguna discapacitat. A més, enguany s’ha consolidat la brigada especialitzada en accessibilitat urbana. “Es tracta d’aconseguir que tots els col·lectius de la ciutat tinguen la seua veu i presència en el disseny del futur urbà del nostre municipi”, ha remarcat.

La proposta de Castelló destaca el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que garanteix millores d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, i ressalta la introducció de la llengua de signes en els plens municipals. Quant als projectes europeus relacionats amb aquest àrea, Marco ha explicat els avanços de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que conté iniciatives per a avançar en accessibilitat en la ciutat, com la millora de 17 parades d’autobús.

 

‘Acces City Award’ de la CE

El premi Access City Award reconeix la gestió realitzada per les ciutats que han treballat per a ser més accessibles per als seus ciutadans. L’edició d’enguany se celebrarà el 4 de desembre de 2018, Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat. Es tracta d’una iniciativa de la UE que reconeix els esforços dels municipis en aquesta àrea, promou la igualtat d’accés als serveis públics per a les persones amb discapacitat i permet a les autoritats locals promoure i compartir les seues pràctiques.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.