Castelló presenta un portal de participació que permet a la ciutadania prioritzar les actuacions del Govern

Presentacion portal participacion Castellon ParticipaEl vicealcalde, Enric Nomdedéu, i la regidora Ali Brancal subratllen que es tracta d’una eina que fomenta la transparència

El vicealcalde i responsable de l’àrea de Transparència i Modernització de l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, i la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, han presentat avui un portal de participació que permet consultar a la ciutadania les seues prioritats dins de les propostes del pacte de Govern. El portal, denominat Castelló Participa, suposa “un nou mecanisme per a fomentar la transparència i la participació tal com arreplega el pacte de govern signat per PSPV, Compromís i Castelló en Moviment”, ha subratllat el vicealcalde.

Castelló Participa es divideix en onze àrees temàtiques diferents corresponents a Benestar Social, Mobilitat Urbana i Urbanisme; Ocupació i Turisme; Participació Ciutadana; Sostenibilitat; Festes; Cultura; Seguretat Pública; Educació i Esports; Hisenda i Transparència i Govern Obert. Qualsevol ciutadà i ciutadana pot accedir al portal i decidir què accions del pacte de Govern han de ser prioritàries a través d’una sèrie de preguntes amb respostes tancades. L’únic requisit per a poder votar és registrar-se a través d’unes dades bàsiques que mantenen l’anonimat de qui vota.

“Aquesta eina de participació permetrà que els ciutadans i ciutadanes puguen votar durant els mesos d’octubre i novembre quins són les accions que consideren prioritàries. A més, generarà estadístiques automàtiques sobre l’evolució de les respostes. Una vegada tancat aquest període podrem prioritzar l’acció de Govern”, ha explicat Nomdedéu sobre aquesta nova eina de Govern obert.

Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha subratllat a més que algunes de les preguntes que es plantegen “també permetran que els ciutadans no solament ens diguen què hem de prioritzar sinó com fer-ho”. Participació Ciutadana remetrà la informació sobre aquesta nova eina a les diferents associacions dels consells de districte, del Consell de Participació Ciutadanes i altres vies per a garantir la màxima difusió.

“Est és un primer pas dins de tot el treball per a desenvolupar un portal de transparència, a més de ser una eina que permet tenir una tornada directa de l’opinió dels ciutadans”, ha insistit el regidor de Transparència i Modernització, Enric Nomdedéu.

Des d’avui ja es pot entrar a Castelló Participa, a la qual s’accedeix a través del portal institucional www.castello.es, i votar sobre les diferents qüestions plantejades. Nomdedéu ha apuntat que “es tracta d’una *experiendia nova, que tractarem d’incentivar al màxim perquè és un instrument seriós per a fer nova política”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.