Castelló promou bones pràctiques sobre eficiència energètica i petjada de carboni

170223 Castelló + sostenible (1)Castelló + Sostenible porta a la plaça Major un vehicle d’intervenció ambiental i ensenya tipus d’il·luminació més eficient

Castelló + Sostenible torna a la plaça Major aquest dissabte, a partir de les 11:00, amb una jornada dedicada a l’eficiència energètica i la petjada de carboni. La regidora de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha explicat que a través de l’aula temàtica i dels tallers programats “el públic familiar que acudisca a la plaça Major aprendrà com reduir consums en la llar i ser més eficients”.

D’una manera amena i divertida, Castelló + Sostenible difon valors ambientals entre el públic que vas agafar a les sessions que es programen cada mes. La d’aquest dissabte, 25 de febrer, comptarà amb la participació de Bricomart, la Fundació per a l’Eficiència Energètica F2e i Creu Roja en l’aula didàctica, on s’explicaran els diferents tipus d’il·luminació led i el seu potencial d’eficiència energètica, s’aprendrà sobre la tecnologia solar i s’ensenyarà com funciona un aerogenerador. La fundació F2e donarà a conèixer les característiques dels diferents tipus de bombetes de baix consum.

Per la seua banda, Creu Roja ensenyarà un vehicle molt especial, l’ECOEPI, un remolc mòbil d’intervenció mediambiental que està integrat per un aerogenerador i una placa fotovoltaica per a la producció d’energia.

Qui vulga descobrir quanta energia consumeix un microones o una llavadora o quin és la nostra petjada de carboni i què significa, solament ha d’acudir als tallers programats. El públic infantil i els seus acompanyants podran conèixer bones pràctiques en l’ús i consum d’energia a casa i elaborar un decàleg per a conscienciar a tots els membres de la casa. Castelló + Sostenible també ensenyarà què és l’eficiència energètica i conèixer què aparells consumeix més energia.

Usó ha animat a participar “en aquesta nova jornada de Castelló + Sostenible amb la qual contribuïm a difondre valors ambientals i conscienciar al públic familiar sobre l’impacte dels xicotets gestos en la sostenibilitat i la necessitat d’actuar d’una manera més compromesa i responsable”.

La campanya Castelló + Sostenible, promoguda per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló, se celebra un dissabte al mes amb una jornada que inclou un aula didàctica i una zona de tallers. Aquestes sessions mensuals aborden temàtiques diferents relacionades amb els valors ambientals i pretenen conscienciar sobre la importància d’impulsar una ciutat cada vegada més sostenible.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.