Castelló recupera el pas de les carrosses de la Cavalcada de Reis pel carrer Major

Emisario de los Reyes Magos - Madre e hija entregando la carta
image-442469

Emisario de los Reyes Magos – Madre e hija entregando la carta

El llançament de caramels en aquesta via es restringirà per motius de seguretat i es donaran a peu de carrer en lloc de llançar-los des de les carrosses

Les carrosses de la Cavalcada dels Reis Mags tornaran a passar aquest dijous, 5 de gener, pel carrer Major. No obstant açò, per motius de seguretat es restringirà el llançament de caramels al seu pas per aquesta via per a evitar el risc que el públic, especialment els menors, en un intent per agafar-los es posen en perill enfront de les carrosses, segons s’ha acordat en la reunió de coordinació de seguretat celebrada en el Palau de la Festa. Així, seran els festejos reals i altres participants en la Cavalcada els qui donen els caramels a peu de carrer. A més, es delimitarà amb cinta d’abalisar la zona de vorera i la de calçada, considerant l’estretor del carrer Major, per a evitar que el públic envaïsca la zona de pas de les carrosses i també s’ha eliminat l’ús d’elements de foc com a torxes.

“Amb aquestes mesures, tractem de compatibilitzar la petició dels ciutadans que la Cavalcada circule de forma completa pel carrer Major amb la màxima seguretat del públic que assistisca”, ha destacat la regidora de Festes, Sara Usó, qui ha instat també a mares i pares a vetlar per la seguretat dels menors, especialment en un tram tan sensible com el del carrer Major.

El Patronat Municipal de Festes i la Junta de Festes han explicat que la Cavalcada de Reyes apostarà, com ja va ocórrer l’any passat, per unir animació amb una part més castellonera amb la presència del Betlem de la Pigà. La regidora de Festes ha informat que “durant el recorregut es llançaran quatre tones de caramels i està prevista la participació d’unes 500 persones”.

La Cavalcada de Reis s’iniciarà amb el tradicional desembarcament en el port de Castelló a les 16:00. Prèvia a l’arribada de Ses Majestats d’Orient, a les 15:30 donarà començament l’animació en la plaça del Mar per a amenitzar l’espera als més xicotets. Després del seu desembarcament, Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran a la Tinença d’Alcaldia del Grau, on s’instal·larà un escenari perquè els Reis Mags puguen rebre a xiquets i xiquetes. El president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido, ha recordat que tant en la plaça del Mar com en la tinença d’Alcaldia hi haurà espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda i es comptarà amb intèrpret de llengua de signes.

Ja a les 19.00 començarà la Cavalcada de Reis des del carrer Sant Roc. L’itinerari seguirà el recorregut habitual: carrer Sant Roc, Sanahuja, plaça Maria Agustina, Governador, Guitarrista Tárrega, Asensi, plaça de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i plaça Major. “La Cavalcada s’estructurarà en tres parts: la secció de patrocinadors i animació; la secció tradicional amb el Betlem de la Pigà, la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Dolçainers dels Dançants, Nanos i Cavallets del Corpus, etcètera, i, finalment, els festejos reals”, segons ha detallat Bellido.

En aquesta última secció, a més de les carrosses dels tres Reis Mags i els seus respectius festejos, participaran Desperta Ferro, Xarxa Teatre, la Colla de Dolçainers El Soroll; els bombos de Santa María Magdalena i la colla de Dolçainers Xaloc.

Quant al dispositiu de seguretat, la *Policia Local de Castelló desplegarà un total de 45 efectius, també participaran dues patrulles de la Policia Autonòmica, el servei de Protecció Civil/Bombers, es reforçarà el servei d’atenció preventiva sanitària augmentant de tres a cinc el nombre d’ambulàncies a més de la col·laboració de Creu Roja amb la participació de quasi mig centenar de voluntaris.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.