Castelló reivindica una ciutat per a totes les edats en el Dia Internacional de les Persones Majors

28-09-2016-gent-major
image-424239
La regidora Mary Carmen Ribera assegura que s’està avançant per a convertir Castelló en una ciutat amigable amb la gent gran

El pròxim 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Majors, una iniciativa de les Nacions Unides que el seu objectiu és remarcar i reconèixer el paper dels nostres majors en el desenvolupament de la societat. En aquesta línia, des de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló s’emprenen accions de sensibilització encaminades a la promoció dels nostres majors, entre les quals destaca la campanya commemorativa del Dia de les persones Majors.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha defensat la necessitat de “construir entre tots i totes una ciutat per a totes les edats, on es potencien les activitats intergeneracionals i, sobretot, es projecte una imatge positiva i activa de les persones majors, fomentar el protagonisme d’aquest col·lectiu i facilitar d’aquesta manera la seua integració social”.

La campanya commemorativa del Dia Internacional de les Persones Majors es desenvoluparà el divendres 30 de setembre i inclourà un menjar de convivència dirigida als representants de les associacions de majors de la ciutat, “que no solament pretén ser un reconeixement a aquest col·lectiu de majors, sinó també un moment de trobada i convivència entre associacions”. A més, a la vesprada s’ha programat un concert de la Banda Municipal de Castelló, a les 18:00 hores, en la plaça Major, que comptarà amb un repertori denominat “Gent de Cinema”.

 

Entre els projectes en els quals l’Ajuntament de Castelló està treballant per a fer possible una ciutat per a totes les edats, destaca el programa “Castelló, ciutat amigable amb les persones majors”. A través d’un procés participatiu s’ha elaborat un diagnòstic global de la ciutat des de la perspectiva de l’envelliment actiu que engloba vuit àrees: espais a l’aire lliure i edificis; transport; habitatge; participació social; respecte i inclusió social; participació cívica i ocupació; comunicació i informació i serveis comunitaris i de salut.

 

Amb les propostes arreplegades, està previst presentar a la fi d’enguany un pla d’actuació perquè “Castelló es convertisca en un entorn que possibilite als majors el desenvolupament de totes les seues potencialitats”, segons ha afirmat la regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.