Castelló remet al Consell l’actualització de mesures contra el soroll en Lagasca

L’Ajuntament admet al·legacions per a adequar el tall de tràfic en la zona ZAS i incorporar reunions amb entitats veïnals

L’Ajuntament de Castelló ha acordat remetre l’expedient d’actualització de mesures contra la contaminació acústica en la ZAS Lagasca a la Conselleria de Medi ambient i Canvi Climàtic i sol·licitar el preceptiu informe, previ a l’aprovació en ple i entrada en vigor d’aquestes mesures. A més, la relació de propostes estima total o parcialment algunes de les 11 al·legacions presentades durant el període d’exposició pública.

Així, la Regidoria d’Ordenació del Territori ha acceptat ampliar l’accés a propietaris i usuaris de places d’aparcament situades en l’àmbit de la ZAS les matinades del divendres i el dissabte quan es preveu tallar al tràfic l’avinguda Germans Bou i altres carrers de l’àmbit d’actuació entre les 00:00 i les 6:00 per a minimitzar el soroll. En la proposta inicial es preveia l’accés sol a residents, vehicles d’emergències i transport públic.

També s’ha estimat la proposta de celebrar reunions periòdiques amb representants dels veïns i associacions implicades, de manera que s’alternen amb les ja previstes amb els titulars d’activitats, persones responsables de controlar l’accés a les mateixes i relacions públiques. Una altra de les propostes que s’ha pres en consideració es refereix a la realització de mesuraments en zones adjacents donada la presència d’una discoteca i un pub, encara que s’aquests mesuraments es realitzaran a posteriori per a facilitar la tramitació de l’expedient i permetre així l’aplicació de les noves mesures correctores propostes.

D’aquesta manera, es pretén intensificar les mesures per a minimitzar la contaminació acústica en l’àmbit de Lagasca, declarat com a zona acústicament saturada al maig de 2014 i que va suposar l’aplicació d’una sèrie de mesures correctores que tenien un període de vigència de dos anys. L’estudi acústic encarregat una vegada complit aqueix termini proposa l’actualització de les mesures ja aplicades des de 2014 així com la modificació en la delimitació de la zona.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que l’actualització de les mesures corresponents a la zona ZAS de Lagasca “va en la línia de minimitzar la contaminació acústica per a garantir la compatibilitat de les activitats d’oci amb el dret al descans”. La normativa aplicable en aquest cas ve determinada per la Llei 7/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica i el Decret 104/2006 del Consell en matèria de contaminació acústica.

En aquest sentit, l’actualització de les mesures correctores inclou un major control del tràfic en l’avinguda Germans Bou (entre Císcar i Governador) i en els carrers Bisbe Salines (entre Císcar i Governador), Lagasca (des de Mestre Ripollés a avinguda del Mar) i Marquès de l’Ensenada (des de Bisbe Salines a carrer Prim) durant les matinades del divendres al dissabte i del dissabte al diumenge entre les 00:00 i les 6:00, període en el qual també es preveu intensificar la presència policial. Quant a la delimitació de la zona ZAS aquesta vindrà marcada pel carrer Lagasca, entre Mestre Ripollés i avinguda del Mar; Marquès de l’Ensenada, entre carrer Prim i avinguda Germans Bou; Germans Bou, entre Bellver i Lagasca; iel carrer Bisbe Salines, entre Lagasca i Císcar.

Es manté la suspensió de concessió de noves llicències englobades com a oci i esbarjo i s’incorporen les de salons de jocs recreatius, sales de bingo i similars. També es manté la limitació en el funcionament de discoteques, l’horari de les quals de tancament passarà a ser a les 5:00, i en el cas dels pubs s’estableix les 3:00 com a horari de tancament a partir de l’entrada en vigor de l’actualització de mesures correctores. Una altra de les mesures correctores que continua vigent és la suspensió de concessió de noves llicències relatives a comerços vinculats a la venda de menjar i beguda encara que s’admeten els canvis de titular i modificacions no substancials.

Quant a les terrasses, es manté la limitació horària de les terrasses en via pública a l’horari diürn fixat en l’ordenança municipal i s’especifica que la limitació s’aplicada a cada autorització de terrasses així com a les pròrrogues existents.

El regidor Rafa Simó també ha apuntat que es renovaran les mesures per a sensibilitzar a la població sobre el problema de la contaminació acústica en aquesta zona de la ciutat, la realització de reunions periòdiques amb l’objectiu d’avançar en la cerca de solucions tècniques viables que permeten millorar la situació acústica de la ZAS així com la supervisió i control acústic de totes les activitats emplaçades en aquest àmbit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.