Castelló reserva espai per a l’estació intermodal i planifica sòl industrial en el seu entorn 

pla general port 1
image-445173
El regidor Rafa Simó destaca la creació d’una pantalla verda per a protegir les zones residencials en el límit amb l’àrea logística

L’Ajuntament de Castelló ha reprès el procés participatiu sobre el Pla General en els barris amb l’anàlisi de la denominada com a zona Port i connexió Grau-Castelló. L’estació intermodal i el sòl industrial per a albergar activitat logística vinculada al Port de Castelló, la infraestructura verda i la integració de zones residencials a l’entorn de les avingudes Germans Bou i del Mar són les principals propostes de partida.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha subratllat que es tracta “d’una zona la definició urbanística de la qual no solament és important per a Castelló sinó també per a la resta de la província”. En aquest sentit, la proposta que es preveu incorporar al Pla General contempla la reserva de sòl per a l’estació intermodal, al costat del futur accés ferroviari sud, a més de desenvolupar sòl industrial en el seu entorn que connecta amb el polígon El Serrallo i podrà donar servei a l’activitat logística associada al port de Castelló.

Per què la zona residencial no creix cap al Grau per a connectar el casc urbà amb el districte marítim; el termini per a l’entrada en vigor del Pla General, la dotació de serveis públics com a llum o clavegueram o què passarà amb els habitatges en zones no urbanitzables han sigut algunes de les qüestions que més han centrat l’interès de les més de cent persones que han participat en la reunió d’aquesta vesprada. Respecte a aquestes tres qüestions, s’ha explicat que no es planifica més sòl residencial cap al Grau perquè la ciutat està creixent cap a altres zones a més de que encara hi ha borses de solars per desenvolupar; que a les zones que es classificaran com a urbanitzables li les dotarà de fanals i altres serveis i que en zones no urbanitzables es mantindran els habitatges ja construïts però solament es permetran xicotetes reformes.

Al costat de les més de cent persones que han volgut conèixer i proposar propostes per a aquesta zona del planejament urbanístic de la ciutat, han assistit a aquesta reunió la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal; la tinent d’Alcaldia del Districte Sud, Patricia Puerta i la regidora Mary Carmen Ribera.

Simó també ha destacat la previsió de desenvolupar una pantalla verda des del camí de la Donació fins a una zona de naus industrials que donen accés a la refineria amb l’objectiu de “protegir les zones residencials del Grau que es troben en el límit amb les zones industrials i logístices. Aquesta pantalla ambiental és un dels elements d’infraestructura verda que es contemplen en el Pla General per a aquesta zona de connexió entre el cas urbà i el Grau, al costat dels camins Donació i Caminàs o el camí Vell del Mar.

 

Desenvolupament residencial i dotacional

 

En les zones urbanitzades, es pretén com a objectius fonamentals aconseguir una millor integració dels àmbits edificats, en les avingudes del Mar i de Germans Bou, amb la ciutat ja consolidada, revaloritzant alguns equipaments existents com la zona esportiva del Club de Tennis; acabar les zones semiurbanizadas i aconseguir una vora de ciutat ordenat i integrat en el paisatge i s’inclou, a més, en el sòl urbanitzat el grup d’habitatge unifamiliar existent en el camí Vell del Mar.

 

Les zones de nova urbanització disminueixen respecte a les quals es proposaven en el pla general de l’any 2000, suprimint els sectors de sòl urbanitzable residencial a banda i banda de les avingudes del Mar i Germans Bou.  No obstant açò es delimita una unitat d’execució de caràcter residencial i terciari, que aconseguisca la integració de les zones existents (nucli d’habitatges i zona esportiva) al mateix temps que proporciona una possibilitat de creixement de les activitats existents.

 

En la zona dotacional de la Central Elèctrica situada en l’avinguda de Germans Bou, s’àmplia la superfície ocupable per aquest ús, per a possibilitar el creixement de la instal·lació existent i així poder disposar de la franja que dóna enfront de l’avinguda Germans Bou per a donar continuïtat al passege cicle per als vianants de l’eix Grau-Castelló.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.