BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló reunirà a mil persones de la Comunitat en el Dia Internacional de les Persones Sordes

150924 rp dia personas sordas (3)El regidor de Benestar Social, José Luis López, destaca la importància d’aquests actes “per a seguir reivindicant la igualtat”

Castelló es convertirà aquest dissabte 26 de setembre en la capital autonòmica de la celebració del Dia Internacional de les Persones Sordes. Prop de mil persones procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana es reuniran en la plaça Hort dels Corders per a commemorar aquest dia sota el lema Persones sordes, persones capaces amb el qual es pretén visibilitzar una discapacitat que passa moltes vegades desapercebuda i reivindicar una societat més igualitària. La presentació del Dia Internacional de les Persones Sordes ha comptat amb la participació del regidor de Benestar Social, José Luis López, de la presidenta de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas), Alicia Flores, i de la treballadora social de l’entitat, Raquel Font.

El regidor de Benestar Social ha subratllat la importància d’organitzar aquest tipus d’actes “no solament per a celebrar els assoliments que s’han aconseguit gràcies al treball de col·lectius com l’Associació de Persones Sordes sinó també per a continuar reivindicant que realment hi haja una igualtat i que hi haja un accés per a totes les persones amb alguna discapacitat”.

Castelló acull per tercera vegada aquesta cita autonòmica però enguany amb un motiu afegit ja que Apesocas celebra el seu quaranta aniversari. La presidenta de l’entitat, Alicia Flores, ha agraït públicament “l’enorme suport de l’Ajuntament de Castelló i la Diputació Provincial” al llarg d’aquests anys i ha subratllat la importància de “que aquest tipus d’activitats siguen visibles perquè tothom ens conega i perquè, com diu el lema d’enguany, les persones sordes som capaces”. Flores també ha destacat el recolzament de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana.

La celebració del Dia Internacional de les Persones Sordes de la Comunitat Valenciana inclou jocs, espectacles, tallers, sorteigs, la lectura d’un manifest, una xarrada a més de stands informatius. Les activitats estan obertes a tots els públics, no solament a les persones sordes participants. A més, tots els espectacles són visuals perquè la ciutadania s’adone i perceba la necessitat de visualització de les persones sordes.

PROGRAMACIÓ DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES SORDES (26-9-2015)

10.00 Obertura de la jornada en la plaça Hort *Sogueros
10.30 Conta contes
11.00 Acte d’inauguració oficial de DIPS: lectura de manifest (CNSE)
11.15 Cantajocs en signes i actuacions infantils
11.45 Visita dels representants institucionals
13.00 Globotà
14.00 Menjar
16.00 Espectacles visuals
17.00 Història sobre la DIPS
17.30 Flashmob d’Apesocas cançons en LS
18.30 Espectacle visual
19.15 Sorteig
19.30 Clausura

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.