Castelló transforma un solar del Raval Universitari en un àrea de jocs infantils

Obras en Calle Juan Bautísta Folía Prades 03La regidora Sara Usó apunta que la inversió ascendeix a 135.000 euros i la zona està pensada per a xiquets i xiquetes de 2 a 5 anys

El pla de reforma d’espais urbans de l’Ajuntament de Castelló permetrà transformar un solar situat en el carrer Juan Bautista Folià Prada de Conflent, en el Raval Universitari (Districte Oest), en un àrea de jocs dissenyada per a xiquets i xiquetes de 2 a 5 anys. “La intervenció que es planteja consisteix en la transformació de l’actual solar sense edificar en un àrea de jocs infantil, verd i sostenible, mitjançant l’ocupació de materials i sistemes de drenatge adequats que contribuïsquen a la rehabilitació hidrològica urbana”, ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

El projecte inclou dues àrees: una zona de jocs infantils amb tobogans i una minipista de patinatge amb trams rectes i corbs creant figures divertides. “Ambdues zones estaran destinades a menors de 2 a 5 anys, més tenint en compte que aquesta nova zona de jocs infantils està situada al costat d’una guarderia”, ha afegit l’edil. Aquesta remodelació urbana té un pressupost de 116.000 euros i està previst que els treballs finalitzen durant la segona quinzena d’abril.

La zona de tobogans ocupar una superfície pròxima als 150 metres quadrats mentre que la minipista de patinatge, amb forma de peix, és de 107 metres quadrats. A més, el projecte també inclou un itinerari per als vianants accessible a l’interior del recinte així com una rampa d’accés a tot el recinte de jocs i, com a mesura de seguretat, s’incorporarà un muret perimetral de formigó armat i una barrera vegetal.

La regidora Sara Usó ha explicat que aquesta actuació s’emmarca dins de les polítiques municipals de millora d’espais urbans i d’ampliació o renovació d’àrees de jocs infantils “amb l’objectiu de promoure l’ús social dels espais públics i contribuir a crear zones de qualitat”. Aquest nova zona de jocs infantils se situa en la zona verda situada entre el carrer Juan Bautista Folià i el riu Sec i permetrà ampliar les dotacions d’aquest tipus existents en el barri del Raval Universitari.

Cal recordar que durant 2017 es van instal·lar nous parcs infantils en els sis districtes de la ciutat, en concret en el parc del Pont de Ferro, la plaça Borrull, la plaça Antiga Corona d’Aragó, el parc del Geòleg Royo, la plaça Juan Bautista Porcar i la plaça del Pinar, entre el carrer Dolçainers i Tirant lo Blanc.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.