Castelló traslladarà les reivindicacions dels celíacs a les administracions competents

reunión asociación celiacos (1)
image-399137
Amparo Marco es compromet a redactar una declaració institucional que arreplegue totes les necessitats del col·lectiu

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, s’han reunit amb la junta directiva de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana per a escoltar de primera mà les seues reivindicacions i estudiar possibles fórmules de col·laboració entre aquesta entitat i el consistori castellonenc.

Marco ha mostrat “la total disposició i col·laboració del Govern Municipal” amb l’associació i s’ha compromès a reivindicar davant les conselleries amb competència en aquest àmbit, com a Sanitat, Benestar Social o Educació, les peticions d’aquest col·lectiu com són la difusió del protocol de diagnòstic precoç entre els metges d’atenció primària; la regulació del servei de menjar hospitalari quant a dietes sense gluten; la necessitat que les cafeteries i menjadors dels serveis públics, així com els centres escolars, oferisquen menús per a celíacs; o que hi haja més controls a les empreses que elaboren productes homologats per part de l’Administració. Tot el llistat de demandes que ha presentat l’associació s’arreplegarà en una declaració institucional que es portarà a un pròxim ple de l’ajuntament.

Quant a les competències municipals, l’alcaldessa s’ha compromès a col·laborar amb l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana per a realitzar activitats de sensibilització entre la població en general i en col·lectius concrets com els treballadors del sector hostaler, així com a estudiar la inclusió d’una clàusula que garantisca l’oferta de menús sense gluten en les concessions de cafeteries o serveis de restauració de titularitat municipal.

La primera edil ha explicat que “l’Administració no pot abandonar a les persones més vulnerables perquè el primer és la salut, i després tota la resta. Les prioritats estan claríssimes”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.