Ciutadans (C’s) denúncia que Grezzi incomplix un acord per a la implantació del braille en l’EMT

València Notícies | Redacció.- Ciutadans (C’s) de l’Ajuntament de València ha denunciat que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i l’àrea de Mobilitat Sostenible del consistori han fet cas omís a un acord de febrer de 2016 de la comissió de Desenrotllament Urbà per a fer un informe sobre la implantació del sistema d’escriptura  braille en l’interior dels autobusos d’EMT i que s’incorporara sistemàticament en els vehicles de nova adquisició.narciso-estelles

El regidor de C’s Narciso Estellés, coincidint amb el Dia Mundial del Braille, ha afirmat que “en el seu moment l’acord era ben clar, demanar un informe per a implementar panells informatius en braille i, quan es fera, donar compte a la comissió”. Sobre este assumpte ha recordat que “ha passat tot este temps i com véiem que el senyor Grezzi no portava cap informe, hem hagut de reclamar sobre l’estat de l’acord, i segons ens respon, seguixen en estudi després de passar quasi un any. És a dir, no han fet res. Quan Grezzi i els seus estaven en l’oposició les seues actituds eren altres, demanar complir els acords, però ara la seua màxima pareix incumplirlos”.

Narciso Estellés ha afirmat: “parece ser que mentres Grezzi es preocupa de perseguir als conductors de la ciutat no té interés a facilitar la comunicació i l’accessibilitat universal a un sector de població, el de les persones invidents, que precisament hui celebra el Dia Mundial del Braille”.

El regidor de C’s ha recordat l’aposta clara de C´s per l’accessibilitat universal “que és una assignatura pendent en la mobilitat de la ciudad”, fent al·lusió a les al·legacions als pressupostos municipals que el seu grup municipal ha presentat i en les que reclamen l’aplicació 5 milions d’euros per a assegurar l’accessibilitat de tots els ciutadans .

“En el servici d’EMT continua havent-hi problemes importants d’accessibilitat universal. Un usuari d’EMT pot trobar-se diàriament més d’un 10% de vehicles sense rampa i més de 250 parades d’un total de 1200 resulten inaccessibles. Li dic als valencians que Grezzi no és de fiar gestionant l’EMT, ni tampoc la mobilitat de la ciutat”, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.