Ciutadans demana el detall de totes les analítiques d’aigua i aire després de l’incendi de Sollana

Chema-Bravo-concejal-de-Ciudadanos-en-el-Ayuntamiento-de-Valencia-680x437

  • Bravo:“El tripartit ha d’aclarir quin nivell de contaminació ha arribat a l’Albufera i als barris de la ciutat”

València, . El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Chema Bravo ha sol·licitat per escrit el detall de totes les analítiques d’aigua i d’aire que s’haurien d’haver fet després de l’incendi d’una nau industrial a Sollana.

“Des que el divendres 21 de desembre es vera la columna de fum, el risc de contaminació és evident. El tripartit ha d’aclarir quin nivell de contaminació ha arribat a l’Albufera i als barris de la ciutat”, ha dit Bravo.

Respecte a la contaminació de l’aire, el regidor de Cs ha demanat conéixer el detall dels tòxics i contaminants detectats, la data i hora de cada uns dels mesuraments i les actuacions decretades després de l’obtenció d’estos resultats.

“L’Ajuntament de València ha d’estar coordinat amb la resta d’administracions implicades en l’extinció de l’incendi perquè l’aigua de l’Albufera pot haver sigut contaminada i en els barris de la ciutat s’ha percebut l’olor de l’incendi, per la qual cosa és molt rellevant conéixer la dimensió de la contaminació que ha arribat a les cases dels valencians”, ha dit Bravo.

El regidor de Cs ha incidit en que la ciutat de València “no disposa d’una xarxa d’estacions de mesura que ens permeten diagnosticar l’estat de l’aire en la ciutat, per la qual cosa ens trobem en una situació de total indefensió per desconeixement”.

En este sentit, Chema Bravo ha recordat que, el passat mes de juny, Cs va proposar que es crearà una xarxa d’estacions de control de qualitat de l’aire en la ciutat de València que permetera diagnosticar l’estat de l’aire que respirem. “Compromís no ho estime adequat, indicant que és una atribució que correspon a Conselleria i que posarien una nova estació en la plaça de l’Ajuntament, una plaça amb circulació baixa, el projecte de futur de la qual és una peatonalización parcial”, ha indicat Bravo.

“En Ciutadans pensem que la nostra ciutat hauria de crear la seua pròpia xarxa de mesura i control de la qualitat de l’aire, a pesar que Ribó considere que a València no existisca problemes de contaminació. Així ho va dir encara que li recorde que el Real Institut Meteorològic dels Països Baixos (KNMI) i l’Agència Espacial Europea (EIXA) han situat a València com a àrea urbana amb alta concentració de diòxid de nitrogen (NO2) en el seu mapa anual”, ha conclòs Bravo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.