Ciutadans denúncia que el tripartit només ha executat 65 projectes participatius de 2016

València Notícies | Redacció. El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Narciso Estellés ha denunciat que, en data de hui, el tripartit només ha executat 65 projectes participatius de l’edició de 2016. “Açò demostra que el tripartit no és confiable en matèria de gestió. Els barris amb projectes pendents estan esperant inacceptablement més d’una any a què es complisca el que van votar els seus veïns”, ha dit Estellés.

Este malestar en els barris pels projectes pendents de 2016 se suma als problemes dels pressupostos participatius de 2017, ha explicat Estellés. Respecte d’això, el regidor de Cs ha qualificat el procés, que depén del regidor Jordi Peris, de “molt millorable” ja que “la xifra de 7 milions és insuficient, el 2,3% de participació total és davall i ens pareix molt escàs que només 591 persones que van presentar propostes”.Narciso Estellés.

Segons el parer de Narciso Estellés continuen fallant diversos aspectes fonamentals com són el coneixement d’una gran part de la població de l’existència d’este procés, una major pedagogia en els grups de treball per part de les empreses externes que col·laboren, una web més senzilla i interactiva, una major explicació dels projectes desestimats, així com més temps i més espais per al vot presencial. “Potser serà el moment d’anar substituint estes empreses, que ajuden a participar des que està Podem en les institucions, per personal de l’Ajuntament de València, tant de l’àrea de participació, com d’altres àrees”, ha dit Estellés.

Finalment, l’edil de Cs ha mostrat els seus dubtes sobre el verdader caràcter participatiu del procés de 2017. Estellés ha destacat la dada que pràcticament dos dels set milions d’euros a aplicar en els pressupostos participatius de 2017 siguen en carrils bici, la qual cosa celebra, però ha matisat: “Posar en marxa un carril bici en la ciutat de València costa 117 vots i caldrà encaixar estos nous carrils bici en un pla director de la bicicleta que València encara no té. Açò no és fer la casa per la teulada?”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.