Ciutadans proposa retolar una via pública en memòria de Miguel Ángel Blanco

València Notícies | Redacció.- El portaveu del Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha presentat el pròxim ple d’este mes de juliol una moció que proposa retolar una via pública en la ciutat de València en memòria de Miguel Ángel Blanco coincidint amb el XX aniversari del seu assassinat.

“Considerem que la seua mort va marcar un abans i un després en la societat espanyola. Tenim la voluntat d’arribar a un acord amb el grup del PP del consistori per a fer-ho conjuntament i volem, en este assumpte, que la nostra iniciativa siga un acord de consens no sols amb el PP sinó amb la resta dels grups”, ha manifestat Giner.

La regidora de Ciutadans Amparo Picó ha sigut qui ha firmat la proposta. Picó ha manifestat: “Els fets luctuosos ocorreguts en un fatídic 13 de juliol de 1997 van suposar un punt d’inflexió en la lluita contra la violència terrorista d’ETA i també en la societat espanyola contra el terrorisme. Els carrers de nombroses poblacions valencianes, així com en tota Espanya, van ser l’escenari de multitudinàries manifestacions, incloent famílies senceres, per a exigir el fi de la violència terrorista. La reacció va ser especialment unànime i rellevant davant d’un fet sense cap justificació i que va atemptar contra els valors dels drets fonamentals de la democràcia, dels drets humans i les llibertats”.

La regidor de Ciutadans ha manifestat: “L’assassinat de Miguel Ángel Blanco va marcar un abans i un després en l’actitud de la societat espanyola contra la violència terrorista. Com a conseqüència dels fets succeïts, es va posar en marxa el cridat esperit d’Ermua”. Picó ha indicat que des de la pròpia Fundació Miguel Ángel Blanco es recorda que “fer memòria d’aquells dies és preservar un temps i un espai en el qual lluitem democràticament contra la barbarie”.

La proposta de retolar una via pública se suma a iniciatives semblants d’altres poblacions valencianes com les dutes a terme a Rafelbunyol, Náquera, Chiva, Torrevieja, Guardamar del Segura o l’Illa de Tabarca, a banda de les més de 70 poblacions espanyoles on ja es va acordar fa temps.

Amb esta proposta el grup de Ciutadans presenta el seu segon plantejament sobre Miguel Ángel Blanco, en este mes. El portaveu del grup, Fernando Giner, va ser qui va promoure divendres passat, 7 de juliol, la col·locació de la pancarta commemorativa, en el balcó de l’Ajuntament de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.