Climent proposa els empresaris d’Alcoi que enumeren i quantifiquen les seues necessitats en matèria industrial

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha demanat als empresaris d’Alcoi reunits al ple de la Cambra de Comerç de la ciutat, que debaten, enumeren i quantifiquen les necessitats -especialment- en matèria industrial que requereixen per “tractar d’avaluar-les i planificar a mitjà termini la seua execució i poder abordar-les a través del Pla de reindustrialització anunciat fa unes setmanes també a Alcoi o dels plans territorials per a l’ocupació que es recuperaran o encetaran en breu”.

Climent ha insistit als membres del Ple de la Cambra d’Alcoi que la seua manera de fer política “serà de baix cap a dalt. No té sentit que nosaltres marquem les prioritats, han de ser els mateixos empresaris, que són els que coneixen el territori i l’estat de la seua Economia, els que ho facen”.

Climent ha assistit aquest dimarts al ple ordinari de la Cambra d’Alcoi on ha recordat les intencions de la Conselleria d’ampliar l’àmbit d’actuació de les dos cambres del País Valencià que són d’índole local (Alcoi i Orihuela). En opinió del conseller, “no té sentit que un empresari de Cocentaina haja de desplaçar-se fins a Alacant per complimentar un paper tenint Alcoi a 6 kilòmetres. El mateix passa amb els de Torrevieja amb Orihuela. Estudiarem els reglaments per tractar de posar en marxa la comarcalització de les cambres locals”.

El conseller d’Economia Sostenible ha transmés els empresaris alcoians les línies bàsiques sobre les que treballarà el Consell pel que fa al seu ram. Són, la Reindustrialització, optimització energètica i foment de les energies renovables, cohesió social, generació d’ocupació i atenció especial a les PIMES, la categoria d’empreses “fins ara oblidades però que són les que estan traient de la crisi la nostra Economia”. Climent ha anunciat que agilitzarà les tramitacions administratives per mitjà de finestretes públiques a les Direccions territorials de les tres províncies, i que primarà aquelles empreses que tinguen en compte la Responsabilitat Social Corporativa.

Peticions
Els empresaris d’Alcoi s’han interessat per la participació en el pròxim observatori del Comerç així com la millora de les accions per fomentar la internacionalització. Entre altres coses, han insistit a recuperar el projecte per unir Alcoi i Benidorm per l’interior com a porta d’entrada del turisme d’Interior i fins i tot recuperar en part el traçat de l’antic tren Alcoi-Gandia per enllaçar amb servei públic les localitats de l’Alcoià i El Comtat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.