La Conselleria d’Economia Sostenible forma a inspectors i tècnics de consum de la Comunitat Valenciana en matèria d’etiquetatge alimentari

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball celebra aquesta setmana un curs de formació sobre “Drets del Consumidor en la Informació Alimentària” en el qual participen inspectors i tècnics especialistes en matèria de consum de l’Administració autonòmica, estatal i local.

El director general de Comerç i Consum, *Natxo Costa, ha participat aquest matí en la jornada de treball on ha posat a la disposició dels especialistes “tots els mitjans que disposa la Generalitat per a garantir la seguretat i el dret a la informació adequada dels productes que adquireixen, entre els quals la formació del personal tècnic encarregat de realitzar les inspeccions cobra especial importància”.

El curs organitzat per la Conselleria s’emmarca dins del Pla de Formació Contínua Interadministratiu 2015, promogut per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició.

En ell s’ofereix als assistents una àmplia formació sobre la legislació europea, estatal i autonòmica vigent en matèria d’etiquetatge de productes alimentaris, quin és la informació bàsica que ha de figurar en totes les etiquetes, normes sobre la llegibilitat de la informació, informació nutricional obligatòria i voluntària i com ha d’expressar-se, els esments addicionals d’etiquetatge en funció de cada tipus de producte o la informació alimentària voluntària.

Així mateix, durant aquests dia s’està tractant sobre casos concrets com és la informació en el cas de la venda a distància, particularitats de l’etiquetatge de l’oli d’oliva o dels aliments no envasats o la normativa sobre etiquetatge d’al·lergògens, entre uns altres..

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.